Νδ : εσωκομματικο τεστ για σαμαρα η εκλογη νεου γραμματεα

12:33 28/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το : tovima.gr)
Η πρώτη μεγάλη εσωκομματική δοκιμασία, εν μέσω της προσπάθειας για λύση της δύσκολης εξίσωσης των επώδυνων μέτρων, είναι προ των πυλών για τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, με την εκλογή του νέου γραμματέα της Νέας...
Δημοκρατίας που
έχει προγραμματιστεί για το πρωί της προσεχούς Πέμπτης.

Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις που θα αναμετρηθούν μεθαύριο και εκφράζονται από τους κκ. Νικ. Κακλαμάνη και ο Εμμ. Κεφαλογιάννη, και ήδη στο παρασκήνιο καταγράφονται πολλές και ενδιαφέρουσες κινήσεις που αποτυπώνουν και την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. λόγω και της συζήτησης για τα νέα μέτρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε και γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, διότι μια εκρηκτική κατάσταση δεν βοηθάει και την προσπάθεια του κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή και δεν είναι στην κορυφή της ατζέντας ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας.

Αναγνωρίζουν όμως ότι το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση του γραμματέα θα έχει κρίσιμο ρόλο σε μια περίοδο που λόγω των μέτρων θα υπάρξουν εντάσεις και πρέπει το κόμμα να έχει παρέμβαση.

Το ζήτημα είναι ποιο πρόσωπο αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς ο μεν κ. Κακλαμάνης ποτέ δεν αποκατέστησε πλήρως τις σχέσεις του με το σαμαρικό σύστημα και έχει διαφορετικές απόψεις για το μνημόνιο και την αντιμετώπιση της κρίσης, ο δε κ. Κεφαλογιάννης, αν και στην παρούσα χρονική περίοδο έχει συμμαχήσει με μερικούς προεδρικούς, θεωρείται απρόβλεπτος.

Εν αντιθέσει με τον Πρωθυπουργό όμως, υπάρχουν στελέχη που κινούνται στους διαδρόμους της εξουσίας και είναι ψηλά στην ιεραρχία που υποστηρίζουν – και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση – την υποψηφιότητα του κ. Κεφαλογιάννη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε ουδετερότητα.

Είναι ενδεικτική η στάση του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος γνωρίζοντας πλήρως τις παρασκηνιακές κινήσεις ορισμένων στελεχών, κατήγγειλε δημοσίως «κάποιους», όπως είπε, «κομματικοδίαιτους που παριστάνουν τους ''σαμαροφύλακες'' και έχουν αρχίσει να τηλεφωνούν και να κάνουν χρήση του ονόματος του Προέδρου».

Η καταγγελία δεν έγινε τυχαία από τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος πιστεύει και επιμένει πως έχει αποδείξεις ότι συγκεκριμένα στελέχη που κατοικοεδρεύουν στη Συγγρού – κάποιοι λένε ότι πιστεύει πως και κεντρικό στέλεχος που είναι στον πυρήνα της εξουσίας και συνδέεται με το Μαξίμου τον πολεμάει – δημιουργούν πρόβλημα στην υποψηφιότητά του, πριμοδοτώντας υπογείως τον κ. Κεφαλογιάννη.

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής Ηρακλείου που είχε διαγραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο γιατί πήγε απέναντι στη γραμμή του κ. Σαμαρά και καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά γρήγορα επέστρεψε στη Ν.Δ., δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά, τηρεί χαμηλούς τόνους και έχει ξεκινήσει επικοινωνιακή αντεπίθεση με συνεχείς παρουσίες στα ΜΜΕ για να καλύψει την αδυναμία που έχει ως προς τη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα