ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Νέα 24ωρη κοινή απεργία την Τρίτη στις αστικές συγκοινωνίες. Η απόφαση για το νέο χειρόφρενο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την οποία έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, αναμένεται να
εγκριθεί σήμερα από τα διοικητικά...
συμβούλια των σωματείων σε κάθε μέσο ξεχωριστά.
Ωστόσο, ήδη οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία αποφάσισαν να τα ακινητοποιήσουν αύριο, ενώ εκτός λειτουργίας, όπως φαίνεται, θα παραμείνει και το μετρό αφού το Σωματείο Λειτουργίας έχει ήδη αποφασίσει να συμμετάσχει στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα, καθώς επισημαίνουν ότι στις αστικές συγκοινωνίες «δεν περισσεύει κανένας και εάν εφαρμοστεί η εφεδρεία, το προσωπικό δεν θα επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων».
Ηδη μάλιστα η Ενωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ κατήγγειλε προχθές περιστατικό τραυματισμού ηλικιωμένου άνδρα, τον οποίο έσυρε συρμός του ηλεκτρικού για αρκετά μέτρα επειδή οι πόρτες «μάγκωσαν» το μπουφάν του την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «η απογύμνωση του ηλεκτρικού από το 35% των εργαζομένων λόγω των μετατάξεων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία συρμών και υπηρεσιών αλλά και στην ασφάλεια των επιβατών λόγω έλλειψης προσωπικού».
Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο, δεν αναμένονται προβλήματα στα δρομολόγια αφού σε ποσοστό 90% τα λεωφορεία κινούνται από τους ιδιοκτήτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα