Νεα διαδηλωση κουρδων μετα το θανατο δυο ενοπλων απο την αστυνομια

Εκατοντάδες Κούρδοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά το θάνατο δύο Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Ντιγιάρμπακιρ σε ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στη διάρκεια μιας επέμβασης των δυνάμεων της τάξης. Σύμφωνα με την αστυνομία, την οποία...
επικαλείται η τηλεόραση, οι δύο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αρνήθηκαν να παραδοθούν και εκτόξευσαν χειροβομβίδες εναντίον της αστυνομίας η οποία είχε επιτεθεί στον κρυψώνα τους.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να βγουν από το κτίριο. Κατασχέθηκαν δύο τουφέκια και τρεις χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικό
της περιοχής.

Το μεσημέρι εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. Πέταξαν πέτρες κατά της αστυνομίας που απάντησε με αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με μάρτυρες, ενώ, όπως μεταδίδει το AFP, η αστυνομία απαγόρευσε στον ανταποκριτή του να μιλήσει στους διαδηλωτές.

Η ένταση στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ μεγάλη μετά το θάνατο το βράδυ της Τετάρτης σε αεροπορική επιδρομή 35 Κούρδων τους οποίους ο στρατός εξέλαβε ως Κούρδους αντάρτες στα τουρκοϊρακινά σύνορα. Όλοι σχεδόν ήταν κάτω των 30 ετών και πολλοί ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ο στρατός παραδέχτηκε το λάθος που έγινε κατά την επίθεση (μίλησε πάντως για λαθρέμπορούς που περνούσαν παράνομα τα σύνορα), πολλοί Κούρδοι βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους στο Ντιγιάρμπακιρ και άλλες πόλεις ενώ διαδήλωση και επεισόδια έγιναν και στην Κωνσταντινούπολη.
Keywords
Τυχαία Θέματα