Νεα επιθεση κυπριων αξιωματουχων στον βγενοπουλο

08:54 27/3/2013 - Πηγή: Fimotro
ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Νέες βολές κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου εξαπέλυσαν χθες υψηλόβαθμα στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης: Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της κυπριακής Βουλής, Ν. Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο...
για κλοπή των κυπριακών τραπεζών, στράφηκε εναντίον «όσων πανηγυρίζουν στην Ελλάδα» για τις εξελίξεις στην Κύπρο
και ιδίως κατά του προέδρου της MIG. Υποστήριξε πως κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια, ενώ κατήγγειλε πως ο κύριος Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια.
Οι νέες δηλώσεις κλιμακώνουν την πολύμηνη κόντρα μεταξύ των κυπριακών αρχών και του πρώην προέδρου της Marfin Bank, που μετονομάστηκε σε Cyprus Popular Bank και τέθηκε υπό κρατικό έλεγχο, εξαναγκάζοντας τον κ. Βγενόπουλο να εγκαταλείψει την προεδρία της τράπεζας. Μεταξύ των κατηγοριών τις οποίες έχει δεχθεί ο Α. Βγενόπουλος είναι ότι επί της διοίκησης του δόθηκαν αμφιλεγόμενα δάνεια και έγιναν επιζήμιες κινήσεις, με αποτέλεσμα, τελικά, η τράπεζα να υποστεί μεγάλες ζημίες.Επιχειρώντας να απαντήσεις στις κατηγορίες, ο πρόεδρος της MIG, χαρακτήρισε λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων τη διάσπαση της Λαϊκής «ώστε να προστατευθούν τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την Τράπεζα Κύπρου». «Πριν από 17 περίπου μήνες αντικαταστάθηκε βίαια και παράνομα η διοίκηση της Marfin Popular Bank», η τράπεζα «ξανάγινε Κυπριακή», μετονομάσθηκε σε Λαϊκή και τη «διοίκησαν οι εκλεκτοί της Κυπριακής Δημοκρατίας που με αντιεπαγγελματικές πράξεις και παραλείψεις, τη διέλυσαν», εκτιμά. Υποστηρίζει πως εκείνος παρέδωσε «υγιή τράπεζα» και στη συνέχεια η «κρατική» πλέον Λαϊκή επιδείνωσε δραματικά τα αποτελέσματά της, ενώ θεωρεί πως η «ετυμηγορία του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου θα δώσει τελική απάντηση στους ανθρώπους του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου».
Keywords
Τυχαία Θέματα