Νεα συμφωνια με την ελβετια για την αποφυγη διπλης φορολογιας

17:37 1/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Στην υπογραφή πρόσθετου πρωτόκολλου μεταξύ Ελλάδας και Ελβετικής Συνομοσπονδίας, για την αποφυγή διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος θα προχωρήσει αύριο...
ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρεσβευτής της Ελβετίας στην Αθήνα Λορέντζο Αμπεργκ.
Πρόκειται για τροποποίηση της σχετικής σύμβασης,
μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2010, επιτρέποντας έτσι την περαιτέρω διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η σύμβαση του 2010 που επεκτείνεται με το πρόσθετο πρωτόκολλο αποτελεί τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας που υπογράφτηκαν στη Bέρνη στις 16 Ιουνίου 1983 και δεν αφορά στην επιδιωκόμενη διακρατική συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.
Η σύμβαση του 2010 επέφερε αλλαγές στη φορολόγηση μερισμάτων και τόκων, προέβλεπε ειδική διαδικασία επίλυσης διαφορών και όριζε ότι οι αρμόδιες αρχές των συμβαλλόμενων κρατών ανταλλάσσουν πληροφορίες σε σχέση με τους φόρους που είναι το αντικείμενο της σύμβασης.
Έτσι, οποιεσδήποτε πληροφορίες που ανταλλάσσονται θεωρούνται ως απόρρητες και δεν αποκαλύπτονται σε οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα εκτός από εκείνα που έχουν σχέση με τη βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα