ΝΕΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο Γ.Γ ΤΟΥ ΟΗΕ

11:31 4/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Τη βούλησή του να πραγματοποιηθεί νεά τριμερής συνάντηση για το κυπριακό πρόβλημα τον ερχόμενο Ιούνιο εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον...

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Κύπριος Πρόεδρος με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Μπαν Κι Μουν ανέφερε ότι θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο η συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των κ.κ. Χριστόφια
και Έρογλου, «νοουμένου πως δεν υπήρξε η όποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όπως συζητήθηκε στη Γενεύη, ελπίζοντας μέχρι τότε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επεσήμανε στο γ.γ. ότι οι εξελίξεις «δικαίωσαν την πρόβλεψη» που είχε κάνει στη συνάντηση της Γενεύης ότι τα πράγματα με τις διαπραγματεύσεις «δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα και ότι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας δεν ήταν καθόλου βοηθητική, αλλά, αντίθετα, προβληματική».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «με καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει πρόοδος, αλλά για να επιτευχθεί αυτή χρειάζεται να υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές».
Keywords
Τυχαία Θέματα