Νεες διαδηλωσεις στη σαουδικη αραβια

Οι σιίτες της Σαουδικής Αραβίας οργάνωσαν νέες διαδηλώσεις, αργά το βράδυ της Τρίτης, στις ανατολικές περιοχές της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση ενημέρωνε τους τοπικούς αξιωματούχους για το σχηματισμό μιας επιτροπής που...
θα αναλάβει να ερευνήσει το θάνατο δύο νεαρών σιιτών.

Οι διαδηλωτές στις κοινότητες Σούικα και Αουαμίγια, στην επαρχία Κατίφ, ζητούσαν από τις αρχές να παραδώσουν στις οικογένειες τις
σορούς των δύο νέων που σκοτώθηκαν πρόσφατα. Σιίτης αξιωματούχος είπε ότι σε μια προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων οι αρχές αποφάσισαν το σχηματισμό ερευνητικής επιτροπής.

Το βράδυ της Παρασκευής ένας νεαρός σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Σούικα κατά τη διαδήλωση που οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο, την προηγούμενη ημέρα, ενός 19χρονου κατοίκου της κοινότητας, του Νάσερ αλ-Μχέισι. Ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κοντά σε ένα μπλόκο της αστυνομίας.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι άλλος ένας νεαρός είχε τραυματιστεί το Σάββατο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην κοινότητα Αουαμίγια.
Keywords
Τυχαία Θέματα