''νεο'' αιμα ...

11:49 4/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και εκεί που όλοι είχαμε χάσει τον ύπνο μας βλέποντας το γηραιό σε ηλικία, αλλά και αντίληψη πολιτικό μας σύστημα να πνέει κυριολεκτικά τα λοίσθια σε μία μη αναστρέψιμη πορεία, εκεί ξαφνικά το θαύμα έγινε και μέσα από το...
ψυχορράγημα του παλιού, γεννήθηκε πάλι η ελπίδα και η ανανέωση. Το νέο έρχεται με ένα δροσερό αεράκι που θα διώξει με ένα του φύσημα τη μαυρίλα και την καταχνιά. Και όλα δείχνουν πως ο τόπος αυτός θα αποκτήσει άλλη μια φορά ηγέτες που πραγματικά το λέει η καρδιά τους.
Και οι ηγέτες αυτοί που αποφάσισαν να στηρίξουν στα
στιβαρά τους μπράτσα και κυρίως στα φρέσκα, γεμάτα ιδέες μυαλά τους την τύχη του τόπου τις κρίσιμες αυτές στιγμές, έχουν όχι μόνο ονοματεπώνυμο, αλλά και ιδιαίτερο πολιτικό βάρος. Και πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, αφού εκεί που νομίσαμε ότι ξεμείναμε από πάγκο, θα μας προκύψουν μάλλον ολόκληρες εντεκάδες. Έχουμε λοιπόν : Βαγγέλη Βενιζέλο, Λούκα Κατσέλη, Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Χρήστο Παπουτσή, Γιάννη Ραγκούση. Και αυτά μόνο από ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ. Από την ετοιμοθάνατη ΝΔ τώρα, έχουμε Πάνο Καμένο, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και διπλωματικά μυαλά όπως αυτό του Ανδρέα Ψυχάρη. Η ΔΗΜΑΡ βαδίζει με στελέχη δυνατά, όπως την τομεάρχη Παιδείας, Μαρία Ρεπούση αλλά και τη Θάλεια Δραγώνα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ανησυχώ, γιατί εκεί, μάλλον δεν τα κατάφεραν ακόμα να ανανεώσουν το στόλο. Όσο για το ΛΑΟΣ, μετά το φοβερό πλήγμα που δέχτηκε με την αποχώρηση Βορίδη, Γεωργιάδη, κάτι μου λέει ότι σύντομα θα μας εκπλήξει και πάλι. Άφησα για το τέλος τη Δημοκρατική Συμμαχία, γιατί εκεί μάλλον το δροσερό αεράκι της ανανέωσης, ήταν στην περίπτωση της, τραμουντάνα με τη μορφή εμβάσματος που μάλλον θα την πετάξει σε ξέρα μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η ανανέωση χτυπά την πόρτα μας. Aπό όλους αυτούς που ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν το νέο, άλλοι παραμένουν στα γνώριμα εδάφη, άλλοι ιδρύουν ή προσπαθούν να ιδρύσουν νέους πολιτικούς φορείς καθώς το ηγετικό τους χάρισμα τους καλεί. Η χώρα έχει γερά αποθεματικά που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την προκοπή. Ανθρώπους που έχοντας αφήσει πίσω τους το φθαρμένο, το παλαιοκομματικό, το παρωχημένο κράτος του ρουσφετιού, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και κυρίως με νεανικό πείσμα και πάθος που είναι σαφώς και τα πρωτίστως ζητούμενα. Μετά απ' αυτά, τι άλλο μένει να πω, παρά καλή τύχη σε όλους μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα