ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

13:47 12/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Την κατάργηση του πόθεν έσχες οποιασδήποτε κατοικίας, καμία περεταίρω αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της επικαιροποιημένης πρότασης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το λεγόμενο «Ζάππειο ΙΙ». Ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε το γάντι στον... πρωθυπουργό, καλώντας τον «να στηρίξει εκείνος το ρεαλιστικό σχέδιο της ΝΔ, κι όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στο λάθος
που διαπράττει η κυβέρνηση».
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και μεταξύ των κυριότερων μέτρων που εισηγήθηκε είναι: μείωση φορολογικών συντελεστών, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, εξόφληση οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες, επαναφορά του ύψους των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους, σχεδιασμένες αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακά κριτήρια.
Σχέδιο επανεκκίνησης 7 σημείων
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει την προσφυγή στο ΔΝΤ και δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα. Αλλες χώρες υπέγραψαν μνημόνια με καλύτερους όρους, γιατί τους διαπραγματεύτηκαν, σημείωσε. Από τη συνάντηση του Λουξεμβούργου φάνηκε πως από ισότιμοι εταίροι κοντεύουμε να γίνουμε απλοί δανειολήπτες, παρατήρησε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και υπογράμμισε πως η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση και παράλληλα να μην επιστρέψει στην εξαρτημένη ευημερία. «Εύκολες λύσεις και ευχάριστες δεν υπάρχουν, εκεί που μας έφθασε το ΠΑΣΟΚ» τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόταση της ΝΔ είναι ρεαλιστική και κοστολογημένη. Η ανάκαμψη θα έρθει με το δημιουργικό σοκ που θα προκαλέσει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.
Το σχέδιο των επτά σημείων είναι το εξής:
Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών. Συντελεστή κερδών 15% για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και στα μερίσματα. Η υψηλή κλίμακα στο φόρο εισοδήματος από το 45% στο 40% και λιγότερα κλιμάκια. Ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από το 22% στο 19% και 4,5% για τουρισμό. Αφαίρεση σε δύο χρόνια του επιπλέον συντελεστή στα καύσιμα. Μείωση 25% των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα δρακόντειες ποινές για μαύρη εργασία, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Μείωση των φόρων υπέρ τρίτων έως οριστική εξάλειψή τους. Στόχος, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, που βρίσκεται υπό διωγμό.Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή κόκκινη γραμμή για να μην επαληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Κατάργηση του Πόθεν Έσχες για πρώτη ή εξοχική κατοικία και διατήρηση των αντικειμενικών αξιών στα σημερινά επίπεδα. Κατάργηση φορολογικής ποινής για ένα χρόνο -εκτός αυτών που ξεπλένουν μαύρο χρήμα- για να επιστρέψουν οι καταθέσεις του εξωτερικού. Εξαιρούνται οι πολιτικοί, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, για τους οποίους ζήτησε να εξεταστεί το Πόθεν Έσχες για όσους έχουν διατελέσει υπουργοί ή υφυπουργοί από το '74.Γενικότερη μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισ
Keywords
Τυχαία Θέματα