'ΝΕΟ ΙΡΑΚ' ΒΛΕΠΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

13:46 29/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Επτά στους δέκα Βρετανούς πολίτες ανησυχούν ότι η στρατιωτική δράση στη Λιβύη ενδέχεται να εξελιχθεί σε έναν πόλεμο τύπου Ιράκ, έδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Independent...

Από την έρευνα της ComRes προκύπτει ότι το 47% των πολιτών θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λάθος απόφαση να εξαπολύσει
αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, ενώ το 43% των ερωτηθέντων εγκρίνει την απόφαση.
Δημοσκόπηση των ComRes/ITN που είχε διεξαχθεί μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε δείξει ότι το 43% των πολιτών διαφωνούσαν με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Τα νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αντίθεση της βρετανικής κοινής γνώμης στη συμμετοχή της χώρας στη λιβυκή σύρραξη αυξάνεται.
Το 71% όσων ερωτήθηκαν φοβούνται ότι η επέμβαση θα μπορούσε να παραταθεί επί μακρόν, παρά την επιμονή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Λιβύη «δεν είναι άλλο ένα Ιράκ».
Η πλειοψηφία (58%) των ψηφοφόρων των Συντηρητικών, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, τάχθηκαν υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.
Ωστόσο το ποσοστό ήταν 45% στις τάξεις των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του μικρότερου κόμματος της συμπολίτευσης, και 46% στις τάξεις των υποστηρικτών των Εργατικών.
Η έρευνα της ComRes έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε τυχαίο δείγμα 1.000 Βρετανών ψηφοφόρων μεταξύ 25ης Μαρτίου και 27ης Μαρτίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα