Νοσταλγια

16:36 21/4/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Μπάμπης ΝικόπουλοςΑγαπητό Fimotro,το 30% των ερωτηθέντων πολιτών στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που απάντησαν ''τα πράγματα ήταν καλύτερα στην περίοδο της χούντας'', ασφαλώς και δεν είναι νοσταλγοί της. Όμως είναι τέτοια... η απέχθειά τους προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, που αβίαστα απαντούν πως ''περνούσαν καλύτερα'' την περίοδο που τη χώρα κυβερνούσαν οι συνταγματάρχες. Άλλωστε και η παρούσα συγκυβέρνηση, δε χρησιμοποιεί και εντελώς δημοκρατικές μεθόδους στον τρόπο διακυβέρνησης
της χώρας.
Προπαγάνδα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, απαξίωση μέχρι και ακύρωση του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής, είναι μέθοδοι που παραπέμπουν σε καθεστώτα τύπου χούντας. Όταν λοιπόν σε συνδυασμό με αυτά είναι το τραπέζι και το στομάχι άδειο, οι πόρτες κλειδαμπαρωμένες και η ανασφάλεια στα ύψη, ενώ ταυτόχρονα η ανεργία σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ, ο πολίτης δε δυσκολεύεται να διαλέξει τη ''χούντα'' του '67 ως πιο καλή περίοδο γι αυτόν.
Όσο κι αν προσπαθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να εμπεδώσει μία επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας στους πολίτες, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα η ζωή τους, οι πολίτες που νιώθουν ανυπεράσπιστοι όπως το πουλί στο σύρμα της ΔΕΗ, όλοι αυτοί είναι έτοιμοι να ανατρέψουν τα πάντα μόλις τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Μέχρι τότε στέλνουν μηνύματα έστω και μέσω δημοσκοπήσεων.
Μηνύματα που λένε ότι νοσταλγούν την αξιοπρέπειά και τα χαμένα δικαιώματά τους, σαν πολίτες της Ελλάδας. Το θέμα είναι ποιος και πως αντιλαμβάνεται αυτήν τη νοσταλγία.
Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα