Νταλαρα: «κλειδι» για την ανακαμψη οι μεταρρυθμισεις

07:07 20/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Δώσαμε στην Ελλάδα μία τεράστια ανάσα. Εχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από τη χώρα και τώρα έχει την ευκαιρία να επιδιώξει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται», δήλωσε ο επικεφαλής του IIF, Τσάρλς Νταλάρα, προσθέτοντας ότι «κλειδί» για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι η...
εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, ο
κ. Νταλάρα, σε συνέντευξή του στο CNBC, έσπευσε να επισημάνει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς ότι έχει αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
«Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς. Υπάρχει μία ευκαιρία τώρα που η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα και μειώνει τα επιτόκια. Το περιβάλλον σταδιακά βελτιώνεται. Δεν υπάρχει, όμως, ένα ευρύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη και αυτό με ανησυχεί», είπε.
Επίσης, παραδέχθηκε ότι η εξισορρόπηση της λιτότητας με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι κεντρική πρόκληση. «Δεν είναι μόνο η εξισορρόπηση της δημοσιονομικής λιτότητας με την οικονομική ανάπτυξη, που είναι τεράστια πρόκληση, αλλά κι η εξισορρόπηση των μεταρρυθμίσεων ενάντια στην παροχή πίστωσης για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερβολική επικέντρωση στη λιτότητα», σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα