Ο ανθρωπος της χρονιας...

21:58 1/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Aγαπητό Fimotro,
Και εκεί που προσπαθούσαμε για λίγο να ξεχάσουμε τα περί Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ, δελφινολογίας, ΝΔ, ΛΑΟΣ, συγκυβέρνησης, Παπαδήμου, μέτρων, φόρων , τελών, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, τα άκρως ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα, τι...
εμφανίζεται πάλι μπροστά μας για να μας ταράξει
και για να κάνει βιαστικά, βιαστικά ποδαρικό στην πρωτοχρονιάτικη νωχέλεια μας; Ποιος άλλος από τον αεικίνητο πρώην Πρωθυπουργό μας, που μετά το αντιμνημονιακό μένος που επέδειξε αμέσως μετά την παραχώρηση, γιατί περί παραχώρησης πρόκειται στην ουσία, της πρωθυπουργικής καρέκλας στον Λουκά Παπαδήμο, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα το μεγαλόπνοο και αριστοτεχνικά οργανωμένο σχέδιο του, το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα τον οδηγήσει ξανά, όπως ονειρεύεται καθαρμένο στον πρωθυπουργικό θώκο.
Αναφέρομαι βεβαίως στην συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο αυστριακό πολιτικο-οικονομικό περιοδικό '' Προφίλ '' που κυκλοφορεί στις 02/01/2012. Το εν λόγω δε περιοδικό τον ανακηρύσσει '' Άνθρωπο της χρονιάς '' για το 2011, στην προσπάθεια του φαντάζομαι να του υπερτονίσει το ηγετικό του προφίλ που τόσο πολύ θα θελήσει να προβάλλει ώστε να φτάσει συντομότερα στο στόχο του.
Τα σημαντικά βεβαίως βρίσκονται στο περιεχόμενο της συνέντευξης Παπανδρέου, όχι τόσο για τα όσα καινούργια μας λέει ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά κυρίως για τον χρόνο που επιλέγει να μας τα πει, αλλά και για την αμετροέπεια που επιδεικνύει, κατακρίνοντας και καταδικάζοντας, όλα αυτά που επί δύο χρόνια συστηματικά εκτελούσε διαλύοντας τον τόπο και τους Έλληνες. Όσο λοιπόν διαρκούσε η εν ψυχρώ σφαγή ενός ολόκληρου λαού, δεν ακούσαμε τον κύριο Παπανδρέου να αναφέρεται στις ευθύνες της Ε.Ε για την ελλειπή και καθυστερημένη παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας, ούτε βεβαίως τον ακούσαμε να παρεμβαίνει και να ζητά με σθένος την υποστήριξη της Ε.Ε τονίζοντας ότι αυτή δε θα δινόταν μόνο προς όφελος της Ελλάδας, αλλά θα εξυπηρετούσε ευρύτερα ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Όλα αυτά , κύριε Παπανδρέου, θα είχαν τη σημασία τους και θα μπορούσαν ίσως να είχαν αλλάξει ρότα στην Ελλάδα και να μην την οδηγούσαν σε αυτό που οι ειδικοί θεωρούν αναπόφευκτο, μέσα στο επόμενο δίμηνο και που κατ' ευφημισμό ονομάζουν συντεταγμένη ή ελεγχόμενη χρεοκοπία. Τότε όλα αυτά ίσως είχαν νόημα, αλλά εσείς προτιμήσατε την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, γνωρίζοντας πολύ καλά, αφού περί του θέματος είχατε τοποθετηθεί σε ανύποπτο χρόνο δημόσια, τι ακριβώς σημαίνει για μια χώρα η προσφυγή της στο ΔΝΤ.
Τώρα όλα αυτά που λέτε στη συνέντευξη σας , κύριε Παπανδρέου, άλλο δεν κάνουν από το να εξυπηρετούν τα ιδιοτελή, εσωκομματικά προσωπικά σας συμφέροντα, ακόμα μια φορά δυστυχώς, χωρίς να προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία, ούτε τον τόπο, αλλά ούτε και τους Έλληνες. Και το κυριότερο, είμαστε όλοι πια υποψιασμένοι και δεν πείθουν παρά τους αμετανόητους οπαδούς σας που στις προσεχείς εκλογές ετοιμάζονται να σας πριμοδοτήσουν με το δυσθεώρητο ποσοστό του 13%.
Και εδώ ακριβώς βρίσκετ
Keywords
Τυχαία Θέματα