Ο αντωνης σαμαρας παραβρεθηκε χθες το βραδυ στην.. "ημερα του εμπορικου ναυτικου"

13:23 21/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
O Αντώνης Σαμαράς παραβρέθηκε χθες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αφορμή την "Ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού και της Ευρωπαϊκής...
Ημέρας Θάλασσας", η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Κίνα και στους επικριτές
του τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Αντώνης Σαμαράς

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η "πύλη" της Κίνας στην Ευρώπη, αλλά και της Ευρώπης στην Κίνα ...αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση.
Η χώρα μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό καθώς έχει έναν από τους πρωτοπόρους εμπορικούς στόλους παγκοσμίως.
Ο οποίος ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με τους Κινέζους.
Πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομους.
Η Cosco,συζητάει την επέκταση των εργασιών της και των επενδύσεών της στη χώρα μας.

Και συνέχισε:

Αντώνης Σαμαράς

Μία κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανοίγει δρόμους στους επιχειρηματίες και όχι να τους υποκαθιστά.
Δημιουργώντας ευνοϊκό κλίμα με κυβερνήσεις άλλων χωρών, αναδεικνύοντας τα πολιτικά, γεωπολιτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.
Εξαλείφοντας εσωτερικά εμπόδια και στρεβλώσεις που φρενάρουν η ακυρώνουν την ανάπτυξη όπως η γραφειοκρατία και η πολυνομία.
Η Ελλάδα πλέον έχει σταθεροποιήσει τη θέση της στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει να βάλουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη με οδηγό τη ναυτιλία και τον τουρισμό αλλά Θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον και για άλλους κλάδους.
Η Ελλάδα μπαίνει ξανά στον παγκόσμιο χάρτη και μπαίνει ως χώρα με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.

Για τους επικριτές του απάντησε σχετικά:

Αντώνης Σαμαράς

Αυτή νομίζω ότι είναι μια απάντηση απαραίτητη σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν την επίσημη επίσκεψή μας στην Κίνα, με μάλλον μικρόψυχο τρόπο.
Εμείς δεν πήγαμε έξω για να φέρουμε… «πακτωλό χρημάτων».
Αυτά λέγονταν σε άλλες εποχές, δυστυχώς.
Και τώρα δεν τα πιστεύει πια κανείς, ευτυχώς!
Πήγαμε έξω για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.
Τις οποίες καλείται να τις αξιοποιήσει το ελληνικό «δαιμόνιο».
Των Ελλήνων επιχειρηματιών ασφαλώς.
Και της εμπορικής μας ναυτιλίας ιδιαιτέρως.
Ούτε υπερβολικές προσδοκίες, λοιπόν.
Ούτε γκρίνια, μιζέρια και καταστροφολογία. Εθνική αυτοπεποίθηση, ναι!
Διάθεση για σκληρή δουλειά, ναι!
Τα άλλα είναι παχιά λόγια.

Τώρα από τη πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε ότισε συνδυασμό με τα αποτελέσματα μιας επιτυχούς όπως είμαστε βέβαιοι ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα δημιουργήσουμε ένα δυναμικό ρεύμα συνεργασιών για την ανάδειξη και την πρόοδο της θαλάσσιας οικονομίας και των συναφών τομέων και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα το 2015 ή το 2016 θα είναι η ανάδοχος χώρα της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα μετά από επίσημο αίτημα που υπέβαλε.Οι πλοιοκτήτες αναγνωρίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής ναυτοσύνης και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη χάραξη - σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς - μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ενίσχυση και επέκταση του ναυτιλιακού πλέγματος της χώρας μας με χρονικό ορίζοντα το 2020, τόνισε ο κ.Μουσουρούλης.Στόχος μας πρόσθεσε είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Εθνικού Νηολογίου, στη διασφάλιση διαφανούς και σταθερού κανονιστικού πλαισίου για τη ναυτιλιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, στην προσέλκυση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων για εγκατάσταση και δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, καθώς και στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας και ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης είπε ότι η μια μικρή χώρα έχει την παγκόσμια δύναμη της ναυτιλίας και αυτή μπορεί να γίνει το διαπραγματευτικό ατού της χώρας.

Πάντως είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Σαμαράς λέμε εμείς φάνηκε ακούραστος και έτοιμος για την επόμενη σκληρή μάχη με την καθημερινότητα κάτι το οποίο σχολίασαν οι πάντες !

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα