''o kinδυνος ενος νεου shutdown στις ηπα ειναι εξαιρετικα χαμηλοσ''...

Η Goldman Sachs εκτιμά πως μετά από την προσωρίνη αυτή λύση που δόθηκε, οι επόμενες δημοσιονομικές μάχες, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, ...
δεν θα είναι τόσο σοβαρές και έντονες.
Το βασικό επιχείρημα του αναλυτή της τράπεζας, Αλεκ Φίλιπς, είναι πως λόγω της ζημίας που έχει ήδη γίνει στο ΑΕΠ,
δεν θα υπάρχει το ίδιο είδος της διάθεσης για διαμάχη, όπως υπήρχε αυτή τη φορά.
Η πρώτη προθεσμία είναι οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Δεκέμβριου. Η Goldman δεν αναμένει πως θα υπάρξει κάποια δημοσιονομική συμφωνία τότε, αλλά δεν υπάρχει κάποια άμεση συνέπεια από την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας.
Η δεύτερη προθεσμία λήγει στις 15 Ιανουαρίου, όταν οι δαπάνεςθα πρέπει να ανανεωθούν για να αποφευχθεί άλλη μια διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Η Goldman δεν εκτιμά πως το Obamacare θα αποτελέσει εμπόδιο στην επόμενη αύξηση του ορίου του χρέους, όπως ήταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και ο κίνδυνος ενός άλλου shutdown είναι εξαιρετικά χαμηλός.
Η επόμενη αύξηση ορίου χρέους θα αποτελέσει μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας από ότι οι προθεσμίες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Οι αυξήσεις του ανώτατου ορίου του χρέους είναι συνήθως πολιτικά ευαίσθητες, και υπάρχει μια πιθανότητα ότι δεν θα αυξηθεί μέχρι να φτάσουμε κοντά στην προθεσμία και πάλι.
Ωστόσο, σε αυτό το σημείο η Goldman δεν θεωρεί ότι στην επόμενη συζήτηση για την αύξηση του ορίου του χρέους θα υπάρχει η ίδια αναστάτωση, όπως αυτή πυου ζήσαμε τώρα. Η πρόσφατη διαμάχη είχε αρνητικές πολιτικές συνέπειες για τους Δημοκρατικούς, και μετά από δύο "καθαρές" αυξήσεις του ορίου του χρέους, μπορεί να δυσκολευτούν να προχωρήσουν σε πολτικές παραχωρήσεις την επόμενη φορά, αν και οι Συντηρητικοί ήδη λένε ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια άλλη μάχη στις αρχές του επόμενου έτους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα