Ο μορσι δεν αναγνωριζει την εξουσια των δικαστων του...

Αρνείται να αναγνωρίσει τους δικαστές του ο καθαιρεθείς ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος συνελήφθη από το στρατό στις 3 Ιουλίου...

Στην ανακοίνωση ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του δικαστηρίου που πρόκειται να τον δικάσει στις 4 Νοεμβρίου για «προτροπή σε φόνο», προχώρησε σήμερα ο συνασπισμός των οπαδών του.
«Κανένας δικηγόρος, αιγύπτιος ή ξένος, δεν θα υπερασπιστεί τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ
Μόρσι επειδή ο πρόεδρος δεν αναγνωρίζει αυτή τη δίκη ούτε οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία προκύπτει από το πραξικόπημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία για τη Δημοκρατία και Εναντίον του Πραξικοπήματος, ένας συνασπισμός των οπαδών του μοναδικού δημοκρατικά εκλεγμένου αρχηγού του αιγυπτιακού κράτους, ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από Αδελφούς Μουσουλμάνους, μέλη της ισλαμιστικής αδελφότητας του Μόρσι που είχε κερδίσει με διαφορά τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2011.
Ο Μόρσι, ο οποίος κρατείται σε μυστική τοποθεσία από το στρατό ο οποίος διόρισε στις 3 Ιουλίου μια κυβέρνηση κι ένα προσωρινό πρόεδρο, πρόκειται να εμφανισθεί στις 4 Νοεμβρίου ενώπιον ενός δικαστηρίου του Καΐρου μαζί με άλλα 14 πρόσωπα με την κατηγορία της προτροπής σε φόνο διαδηλωτών στις 5 Δεκεμβριου 2012, όταν ήταν στην εξουσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια ομάδα «δικηγόρων θυμάτων του πραξικοπήματος» είναι η μοναδική που μπορεί να ομιλεί εξ ονόματος του Μόρσι και θα είναι παρούσα στη δίκη «όχι για να τον υπερασπίσει, αλλά για να παρατηρήσει τη διαδικασία».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα