Ο πονηρουλης αδωνις...

Γράφει ο Μεταλλωρύχος
Αγαπητό Fimotro,
Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στις Σκουριές, με προφανή σκοπό να περάσει προς το ακροατήριο της Ν.Δ. αλλά και ευρύτερα στη χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία...
ότι στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα και τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία και συνολικά πλήττονται βάναυσα από το δυσλειτουργικό και ακριβό στις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τον Πολίτη, Ελληνικό Δημόσιο, να υπενθυμίσω στους έχοντες μνήμη αναγνώστες σου, το τι πραγματικά
έπραξε ο ανωτέρω γυρολόγος της πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο κος Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας είχε σπεύσει ασθμαίνως και πρώτος από όλους τους άλλους Υπουργούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να "κατοχυρώσει" με αποκλειστικότητα για το Υπουργείο του, 15.000 διαθεσιμότητες εργαζομένων (ιατρών, νοσηλευτών κλπ.), για τις οποίες μάλιστα στοιχημάτιζε ανερυθρίαστα μπροστά στις κάμερες με έναν κοτσιδάτο παλαιο-συνδικαλιστή, ότι θα ολοκληρωθούν εντός μηνός και ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση! Και πράγματι έτσι έγινε, ο μάγος Χουντίνι του Μνημονίου πέρασε ως άλλος Μωυσής μέσα σε ένα μήνα 15.000 υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας, από το ορμητικό ποτάμι της διαθεσιμότητας, στην αντίπερα όχθη της εξασφαλισμένης εργασίας, χωρίς να "βραχεί" κανένας. Αυτός ο υπερασπιστής - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε - του δύσμοιρου Ιδιωτικού Τομέα δεν βρήκε ΕΝΑ, επαναλαμβάνω ΈΝΑ λαμόγιο, από αυτά που επί δεκαετίες λυμαίνονται το χώρο της Δημόσιας Υγείας, που να πρέπει να απολυθεί. Απεναντίας πέταξε τον Μουτζούρη στους άλλους Υπουργούς, οι οποίοι μπροστά στους μνημονιακούς στόχους επέλεγαν τυφλά και όποιον πάρει ο Χάρος, εργαζομένους για διαθεσιμότητα και απόλυση, με μόνο κριτήριο την ειδικότητα, το επίπεδο μόρφωσης και την εργασιακή σχέση. Στην αρχή βέβαια κανένα χαϊβάνι της Συγκυβέρνησης δεν είχε πονηρευτεί για ποιο λόγο ο Άδωνης επέδειξε τέτοια σπουδή και προθυμία, που έφτανε στα όρια του προσήλυτου ανερχόμενης θρησκείας - δες νεοφιλελευθερισμό - στην εκτέλεση κατά γράμμα των μνημονιακών επιδιώξεων και επιταγών. Όταν το κατάλαβαν όμως ήταν αργά, ο σημερινός υποψήφιος της Ν.Δ. είχε με μαεστρία - πράγματι - καταφέρει το ακατόρθωτο: είχε φανεί συνεπέστατος και προς την Τρόϊκα και τους εγχώριους υποστηρικτές της, αλλά είχε κλείσει και το μάτι στους Δ.Υ. ότι εγώ εδώ είμαι, γνωρίζω τα κόλπα και τις λαβές για να μην σας πειράξει κανένας. Τώρα βέβαια εάν κάποιοι συνυποψήφιοι του Άδωνη φορτώθηκαν τη στάμπα του ανάλγητου και του εξολοθρευτή των Δ.Υ. αδιακρίτως, αυτό θα φανεί στο μάζεμα των κουκιών στις κάλπες του Νοεμβρίου. Προς το παρόν ο Άδωνης κόβει βόλτες με το τροχόσπιτο στην πανέμορφη Χαλκιδική και χαμογελάει σαρδόνια γνωρίζοντας ότι θα παίζει παντοτε άριστα το ρόλο που γνωρίζει: και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ!

Υ.Γ.1 Λυπάμαι ειλικρινά όλους τους εργαζομένους που κοπιάζουν σκληρά στον Ιδιωτικό Τομέα, με αυτές τις συνθήκες και με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα, που πίστεψαν έστω και μία στιγμή, έστω και αμυδρά ότι, πολιτικοί του τύπου Γεωργιάδη, μπορούν να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους.
Υ.Γ.2 Θα ήταν μία καλή ευκαιρία στο debate των υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. να τεθεί το ερώτημα στον κ. Γεωργιάδη πως και δεν βρήκε ούτε έναν ακατάλληλο προς εργασία και άξιο για απόλυση από μία δεξαμενή 15.000 Δ.Υ. του Υπουργείου Υγείας. Θα είχε ενδιαφέρον η απάντησή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα