Ομπαμα : '' κρατειστε την ελλαδα στο ευρω ''...

22:27 24/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο Αμερικανός προεδρος Μπαράκ Ομπάμα ασκεί έντονες πιέσεις ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.
Το δημοσίευμα του βρετανικού '' Independent ''...
που επικαλείται πηγές της κυβέρνησης της Βρετανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος Ομπάμα φοβάται ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ
θα δημιουργούσε διεθνείς αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και θα είχε πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην προσπάθεια του να εκλεγεί και πάλι στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο πρόεδρος Ομπάμα ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναβάλουν όποια αρνητική απόφαση για την Ελλάδα για μετά τις 6 Νοεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ.
Μια απόφαση των Ευρωπαίων να μη δοθεί η δόση των 31 δις ευρώ στην Ελλάδα το ερχόμενο μήνα θα σήμαινε άμεση χρεωκοπία για τη χώρα με ανυπολόγιστες διεθνείς αντιδράσεις.
Αυτό είναι που θέλει να αποφύγει, γράφει η εφημερίδα, ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες δε θα ήθελαν να δουν τον σαφώς πιο συντηρητικό Ρόμνει να καταλαμβάνει τη θέση του.
Keywords
Τυχαία Θέματα