''οχι σε αναθεωρηση στοχων για την πορτογαλια''...

14:03 13/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Μήνυμα προς τη Λισσαβόνα να εμμείνει στους στόχους που έχει συμφωνήσει με την τρόικα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, έστειλε ...ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος το πρωί στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας υποστήριξε την Τετάρτη σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι ο στόχος για το έλλειμμα το 2014 θα πρέπει να χαλαρώσει στο 4,5% του ΑΕΠ αντί για 4% που
έχει συμφωνηθεί.
Ωστόσο, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε σήμερα αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να εμμείνουμε σε όσα έχουμε έως τώρα συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των στόχων για το έλλειμμα», είπε από το Βίλνιους της Λιθανουανίας. «Δεν νομίζω ότι είναι καλό σημάδι να συνεχίζεται η συζήτηση για το εάν οι στόχοι πρέπει να είναι υψηλότεροι ή χαμηλότεροι.»
Η επόμενη επιθεώρηση των δανειστών στην Πορτογαλία ξεκινά τη Δευτέρα. Η τρόικα δέχτηκε τον Μάρτιο να χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το διάστημα 2013-2014, εξαιτίας της βαθύτερης ύφεσης στην Πορτογαλία και την Ευρώπη. Ο στόχος για το φετινό έλλειμμα είναι 5,5% του ΑΕΠ, από 6,4% πέρυσι.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα