"ΟΧΙ" ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Την ανάγκη να βρεθούν λύσεις στα ευρωπαϊκά προβλήματα μέσα στην Ευρώπη υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Γκουίντο Μαντέγκα ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα του δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς...
ευρωπαϊκών ομολόγων.

«Πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζονται κεφάλαια από τη Βραζιλία για την αγορά ομολόγων», είπε αλλά σημείωσε ότι η Βραζιλία είναι διατεθειμένη να προσφέρει χρηματοδοτική βοήθεια μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προωθούν την ιδέα της ενίσχυσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέσω της
προσέλκυσης κεφαλαίων σε αυτό από τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες. Η Βραζιλία είχε προτείνει, νωρίτερα φέτος, να υπάρξουν αγορές ευρωπαϊκού χρέους από τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος από αναδυόμενη οικονομία δήλωσε στο reuters ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Ινδία ενδιαφέρονται να προσφέρουν κεφάλαια στην Ευρώπη. Αντίθετα, όπως έλεγαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το ΔΝΤ εξετάζει να συμμετάσχει σε ένα επενδυτικό όχημα ειδικού σκοπού (special purpose investment vehicle, SPIV), το οποίο θα εκδίδει χρέος και θα χρησιμοποιεί τις εισπράξεις για να αγοράζει στη δευτερογενή αγορά τα ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης που πιέζονται από τις αγορές ή να δίνει δάνεια σε χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα