Οι ευρωπαιοι σοσιαλιστες και το πασοκ...

23:15 27/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Προβληματισμός σε σχέση με το στόχο και την ατζέντα των ευρώσοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο...
συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα σοσιαλιστικά κόμματα στην κατεύθυνση να διαμορφωθεί πρόταση για μια νέα
ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Η πρόταση, ζητήθηκε να περιλαμβάνει θέματα όπως το παραγωγικό μοντέλο, την ευρωπαϊκή συνοχή και θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και κάλεσε να προσφερθεί όποιο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου θέλει να μετέχει στην προσπάθεια. Συνεργάτες του κ. Βενιζελου υπογράμμιζαν ότι θα υπάρξει συνεργασία και με τους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε την ανάγκη επικαιροποίησης της συμφωνίας, να τεθούν κανόνες λειτουργίας της κυβέρνηση και να δοθεί ρόλος σε πρόσωπα βάση συγκεκριμένων πολιτικών. Συζητήθηκε ότι ΠΑΣΟΚ πρεπει να παρεμβαίνει όχι μόνο όπου έχει υπουργό ή υφυπουργό, αλλά και μέσω εισηγητών, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει ανασχηματισμός πριν επικαιροποιηθεί η Συμφωνία με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς εταίρους.

Στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος επανήλθε στο θέμα της Κύπρου και επανέλαβε ότι θα πρέπει να στεγανοποιηθεί η κατάσταση ως προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα από τις τοποθετήσεις των μελών του Οργάνου προκύπτει ότι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο οργανωτικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και στη διαχείρηση των τοπικών οργανώσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί κοινό μέτωπο μεταξύ των πληττόμενων από την κρίση χωρών στη βάση των συσχετισμών των βιωμάτων, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στους πολίτες πως άλλο λιτότητα και άλλο εξορθολογισμός δαπανών.

Επίσης ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου έθεσαν εκτενώς τα θέματα των ευρωπαίων σοσιαλιστών και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι δύο αλήθειες έχουν υποθεί, από το ΠΑΣΟΚ και από το ΚΚΕ. Το, μεν ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από το Μνημόνιο και το ΚΚΕ να βγει η χώρα από το ευρώ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης η Τόνια Αντωνίου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης έθεσαν τα θέματα σε σχέση με την κυβέρνηση, καθώς και σε σχέση με την κριτική στη ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαουλίδης εξέφρασε προβληματισμό για τη στάση της Γερμανίας.

Επιπλέον στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε αναφορά στο σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας. Ο Θάνος Μωραΐτης με αφορμή τις πανεπιστημιακές σχολές των Ιονίων Νήσων υποστήριξε ότι τα κριτήρια δεν έχουν τηρηθεί παντού, ενώ συζητήθηκε η στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα αυτό.

Τέλος στο πλαίσιο των ταξιδιών στο εξωτερικό απολ στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης θα μεταβεί στην Ιρλανδία στινς 11 Απριλίου, προσκεκλημένος από τον υπουργό προϋπολογισμού της χώρας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα