ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

16:15 7/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο γγ του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων FDP, Κρίστιαν Λίντνερ δεν αποκλείει πλέον μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. "Αν δω την εξέλιξη των αγορών, τότε για μένα η αναδιάρθρωση είναι μόνο ζήτημα χρόνου και προϋποθέσεων", τονίζει ο κ. Λίντνερ, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται
σήμερα , στην...
εφημερίδα Die Welt (ΝΤι Βελτ ).
"Επί της αρχής σε περιπτώσεις κρίσης στο μέλλον θα πρέπει να επιβαρύνονται πρώτα οι ιδιώτες επενδυτές", αναφέρει ο κ. Λίντνερ και προσθέτει ότι "η ευρωπαϊκή βοήθεια διάσωσης θα πρέπει να είναι το έσχατο μέσο".
Αντίθετα, αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο προεδρεύων στην Ευρωζώνη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι υπ. Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, του επιτρόπου Όλι Ρεν και του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ προσκλήθηκε και ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου.
Επίσης , ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) Βολφ Κλιντς άσκησε κριτική στη χθεσινή "μυστική" συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.
"Θα συνέβαλε σε μεγαλύτερη ασφάλεια και θα τροφοδοτούσε λιγότερη σπέκουλα, αν η συνάντηση ήταν γνωστή", είπε ο κ. Κλιντς στο Deutschlandfunk. "Θα ήταν προτιμότερο να παίζει κανείς με ανοιχτά χαρτιά", είπε ο γερμανός ευρωβουλευτής που είναι και πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για την οικονομική και δημοσιονομική κρίση.
Κατά τον Κλίντς, δεν είναι μυστικό ότι η Ελλάδα έχει δυσκολίες με την υλοποίηση των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο , μια τέτοια συνάντηση δεν επιτυγχάνει το στόχο να ηρεμήσουν οι αγορές, "αντίθετα επιφέρει μεγαλύτερη αναστάτωση". Και ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων τάχθηκε υπέρ της συντομότερης δυνατής αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα