«οι οικοι αξιολογησης δεν επηρεαζουν την πολιτικη μας»

07:12 18/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης «δεν αλλάζουν τίποτε» και προφανώς δεν αναιρούν την αναγκαιότητα για τα ευρωπαϊκά κράτη να υιοθετήσουν και να υλοποιήσουν πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης και της προώθησης της ανταγωνιστικότητας. Υπό αυτήν την έννοια και η Γαλλία...
οφείλει να μειώσει το έλλειμμα και τις δαπάνες της, όπως επίσης και να λάβει μέτρα προώθησης της ανάπτυξης, ανεξαρτήτως από το ότι υποβαθμίστηκε από την S&P.

Με αυτά τα λόγια ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε τις δραματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με την υποβάθμιση
συνολικά εννέα οικονομιών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στη Μαδρίτη.

«Στη Γαλλία και απ’ ότι καταλαβαίνω και στην Ισπανία, η οικονομική πολιτική δεν καταστρώνεται, ούτε επηρεάζεται από τις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Σαρκοζί, ο οποίος τόνισε ότι δεν προτίθεται να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις αυτές στη χάραξη πολιτικής. Επίσης ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η γαλλική οικονομία είναι στενά συνδεδεμένη με την ισπανική και την ιταλική, και ξεκαθάρισε πως στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι η επιτυχής υιοθέτηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Σαρκοζί επιβεβαίωσε και την είδηση της αναβολής της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 20 του μηνός.

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την αναδιάταξη της οικονομίας της χώρας, και για να βγει η Ισπανία από το τέλμα χρεών και ελλειμμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα