Οι πρωην της ερτ κοντρα... στην κυβερνηση!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όταν στις 11 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έριχνε την βόμβα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κανένας δεν πίστευε ότι οι μελλοντικές εξελίξεις θα έπαιρναν τέτοια τροπή, έτσι όπως εμφανίζονται...
σήμερα. Εμείς γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα είχαμε επισημάνει το «ρίσκο» που πήρε η κυβέρνηση, με μια «βλακώδη» απόφαση χωρίς λόγο και αιτία.
Πήρε ένα απλό θέμα της καθημερινότητας, και τόκανε ογκόλιθο, μη μπορώντας να το σηκώσει!
Αντί ο Αντώνης Σαμαράς, να ρίξει μερικές κλοτσιές σε αυτούς που του εισηγήθηκαν την γελοία απόφαση, και να τους απομακρύνει από κοντά του, αναγνωρίζοντας το λάθος του, κάνει ακριβώς το αντίθετο(!). Εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτό ήταν το σωστό. Αντώνη μου να το πιστεύεις εμείς έχουμε αντίθετη άποψη.

Και ρωτάμε: Τι κέρδισες με το μαύρο και τη διάλυση της ΕΡΤ; -Την πλέμπα, τον διεθνή διασυρμό, τον κλονισμό της κυβέρνησης και βαρύ οικονομικό κόστος! -Αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση -Εισέπραξες μια μομφή και σοβαρό κλονισμό συνοχής της συγκυβέρνησης με μια απώλεια! -Και 5 μήνες μετά ,δεν υπάρχει καμία λύση, παρά μόνο ΜΑΤ και διασυρμός! -Ο ίδιος ο Βενιζέλος παραδέχτηκε στη Βουλή, ότι ήταν μια ακραία απόφαση, που κλόνισε την κυβερνητική συνοχή και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. -Τέλος έστρεψες όλη την αντιπολίτευση εναντίον σου, δεν βρήκες ούτε έναν σύμμαχο, μόνο «παπαγαλάκια» διαφόρων ειδών και χρωμάτων, εκπροσωπώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ; -Με το πρόγραμμα που εξέπεμπαν καθημερινά και επί 5 σχεδόν μήνες τη στήριξη, συμπάθεια και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας και του απανταχού Ελληνισμού -Τη στήριξη και συμπαράσταση διεθνών οργανώσεων και την βραβευσή τους για ελεύθερη και αδέσμευτη ενημέρωση και ψυχαγωγία. -Η μη αποχωρησή τους από το ραδιομέγαρο, προκάλεσε την επέμβαση των ΜΑΤ, προκαλώντας για δεύτερη φορά τον διασυρμό μας.
Και τώρα τι;

Αποψή μας είναι ότι η συγκυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της, να ζητήσει συγνώμη και να καθίσει απλά σταράτα και λαϊκά με όλα τα κόμματα στο τραπέζι και τους εργαζόμενους για να τα βρούνε με κοινά αποδεκτές λύσεις για όλους, προτίμησε τη μετωπική σύγκρουση. Με νομικά τερτίπια και αποφάσεις του ποδαριού, νόμους, διατάξεις, τροποποιήσεις, υπουργικές αποφάσεις και ΠνΠ, νόμιμα η παράνομα, προσπάθησαν να τα διορθώσουν με χειρότερα λάθη από τα προηγούμενα.

Ήταν τόσο «φελλοί» που πίστευαν ότι, κλείνουν ένα μπακάλικο της γειτονιάς. Ε!.. δε θα γίνει και τίποτα!!! Μάλιστα αν και άνθρωπος της θάλασσας, πρώτη φορά είδα φελλούς να βουλιάζουν! Είδατε εσείς κανέναν στην επιφάνεια, από τους εμπνευστές; τους παρέσυρε ο βυθός(!).

Οι εργαζόμενοι, με τη δυναμική που είχαν αναπτύξει εδώ και 5 μήνες, την εκμεταλλευτήκαν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και την αποχωρησή τους από το ραδιομέγαρο, δείχνοντας τα «δόντια» τους στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος τώρα αρχίζει, και η ΕΡΤ για την συγκυβέρνηση γίνεται εφιάλτης!!!

Απέναντι από το ραδιομέγαρο, στο πρώην δημαρχιακό κτήριο, νοίκιασαν έναν όροφο με φόντο την ΕΡΤ και έστησαν το στρατηγείο τους. Από εκεί διαδικτυακά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο θα συνεχίσουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, επ'αόριστον. Καταλαβαίνετε που βαδίζουμε. Να κινδυνεύει η κυβέρνηση να διαλυθεί από την ίδια της την βλακεία! Και άντε μετά, η επόμενη κυβέρνηση με ΠνΠ να επαναφέρει την ΕΡΤ στην αρχική της μορφή με διαφορετική διάρθρωση, και να πει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κύριοι παρανομείτε. Εδώ δεν χρειάζονται γέλια, αλλά βρεγμένη σανίδα με ξύδι!

Έχει γούστο να πέσει η κυβέρνηση από την ΕΡΤ, θα έχει πολύ γέλιο.Καμιά φορά σου έρχεται από κει που δεν περιμένεις. Εν τω μεταξύ μετά την απαγόρευση των εργαζομένων της ΕΡΤ και φοιτητών να εκπέμψουν πρόγραμμα μέσα από το ΕΜΠ, με απειλή εισόδου των ΜΑΤ, θα μεταδώσουν πρόγραμμα από άλλο κτήριο, δίπλα από το πολυτεχνείο. Την Κυριακή, πιθανόν η πορεία που έφθανε μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία, να συνεχιστεί μέχρι το ραδιομέγαρο για συμπαράσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ, εάν το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες. Παράλληλα την ερχόμενη Τρίτη 19-11 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ΠΟΣΠ-ΕΡΤ θα δώσουν συνέντευξη τύπου για την συνέχεια του αγώνα τους. Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί!

Και μια πρόβλεψη που θα αναλύσω σε άλλη ανάρτηση όταν έχω όλα τα στοιχεία. Η ΝΕΡΙΤ είναι καταδικασμένη να αποτύχει για δεκάδες λόγους, πέρα από πρόσωπα που είναι εκτός τόπου και χρόνου, αναλαμβάνοντας να την τρέξουν.

Όλες οι υποδομές της ΕΡΤ έχουν διαλυθεί, τα στελέχη είναι υπό διωγμών, με τι πλήρωμα θα λειτουργήσει; του ΑΣΕΠ και τα τσοπανόσκυλα του Βενιζέλου και Καψή; Άχ! Αντώνη μου, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε μαύρη σαν καλιακούδα, και ας μίλαγε ο Χρύσανθος για πάρτη της Αρκούδας!!! Άντε γεια!
Keywords
Αναζητήσεις
ertkontra
Τυχαία Θέματα