Οηε: ανησυχια για την επιδεινωση της καταστασης στην υεμενη

07:13 30/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την ανησυχία του γιατί η επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης στην Υεμένη απειλεί τη μετάβαση στη δημοκρατία στη χώρα, μετά την αποχώρηση του επί 33 χρόνια προέδρου 'Αλι Αμπντάλα Σάλεχ. Τον περασμένο μήνα...
ο Σάλεχ παρέδωσε την εξουσία στον Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, με βάση μια συμφωνία που προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών το 2014 και την αναδιοργάνωση του στρατού στο μεσοδιάστημα.
Ωστόσο, οι ταραχές που σημειώνονταν επί ένα χρόνο με αίτημα την παραίτηση του προέδρου και οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων επέτρεψαν στην τοπική πτέρυγα
της Αλ Κάιντα, στο νότο και στους σιίτες αντάρτες Χούτι, στο βορρά, να επεκτείνουν την επιρροή τους σε μεγάλα τμήματα της χώρας.
"Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει ανησυχία για την πρόσφατη επιδείνωση στη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών και επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί κάτι τέτοιο για τη μετάβαση" στη δημοκρατία, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο στη Νέα Υόρκη.
Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται επίσης ανησυχία για τις "τρομοκρατικές επιθέσεις" στην Υεμένη αλλά και για το γεγονός ότι συνεχίζεται η στρατολόγηση παιδιών από ένοπλες οργανώσεις στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα