Ολαντ: η νυχτα θα ειναι μεγαλη στην επομενη συνοδο κορυφης


Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την τραπεζική ένωση πήρε πάρα πολύ χρόνο, αναγνώρισε την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε ότι η προσεχής Σύνοδος, τον Νοέμβριο, για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο...
της ΕΕ, δηλαδή για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020, προβλέπεται να διαρκέσει «αρκετές νύχτες».

Είναι μια Σύνοδος «η οποία ήταν ίσως πάρα πολύ μακρά, αναμφίβολα πιο μακρά από όσο θα έπρεπε για να καταλήξουμε σε αυτό που αποτελούσε ήδη ένα σημείο συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. έπειτα από μια νύχτα διαβουλεύσεων για την εποπτεία των τραπεζών στην Ευρωζώνη.

«Δέχομαι απολύτως αυτήν την καθυστέρηση», είπε.

«Όμως, δεν είναι η πρώτη και αναμφίβολα δεν είναι και η τελευταία, καθώς πιστεύω ότι η προσεχής προαναγγέλλεται ότι θα μας πάρει πολλές νύχτες», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας για τις συνομιλίες που θα γίνουν στις 22 και στις 23 Νοεμβρίου για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

«Εκεί κι αν θα διαρκέσουν πολύ» οι διαπραγματεύσεις, είπε.

Ερωτηθείς για τη θέση της Γαλλίας, απάντησε: «Προτρέχετε για κάτι για το οποίο εμείς θα περάσουμε ακόμη και νύχτες μαζί».

«Βεβαίως θα υπάρξουν εντάσεις, συζητήσεις» αναγνώρισε. Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει «ένας επαρκής προϋπολογισμός», ένα «λογικό πακέτο» για να χρηματοδοτηθούν ταυτοχρόνως τα διαρθρωτικά ταμεία και η Κοινή Αγροτική Πολιτική, ανέφερε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε να υπάρχει «σταθερότητα στον προϋπολογισμό της ΚΑΠ κατ' αναλογία», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω και προανήγγειλε «μια αρκετά κοντινή θέση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία».
Keywords
Τυχαία Θέματα