Ολοκληρωνεται η εξυγιανση της κυπρου τον ιουλιο...

19:06 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro
«Μέχρι τις 31 Ιουλίου η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης οπότε θα έχει καθοριστεί και ποιο μέρος του ποσοστού 22,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου που παραμένει δεσμευμένο...
θα μετατραπεί σε μετοχές και ποιο θα επιστραφεί στον καταθέτη».
Αυτό δήλωσε
σήμερα ενώπιον της κυπριακής κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, ο Βοηθός Διευθυντής στο Τμήμα Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Στυλιανού ο οποίος είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα συζήτησε το θέμα αυτό με το κλιμάκιο της Τρόικας που βρισκόταν στην Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Στυλιανού είπε ότι με βάση το σημερινό διάταγμα ο καθορισμός του τελικού ποσοστού μετατροπής των καταθέσεων σε μετοχές θα πρέπει να γίνει μέσα σε περίοδο 90 ημερών από την ημέρα υποβολής της έκθεσης αποτίμησης.

Ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε την ανάγκη στην Τρόικα όπως αυτός ο χρόνος μειωθεί και συμφωνήθηκε όπως αυτό γίνει μέσα σε 15 μέρες από την υποβολή της έκθεσης αποτίμησης και όχι σε 90.

Αυτό σημαίνει ότι εάν προχωρήσουν οι διαδικασίες αποτίμησης της Τράπεζας Κύπρου τότε η τελική έκθεση θα είναι έτοιμη γύρω στις 15 Ιουλίου και άρα μέχρι τις 31 Ιουλίου θα καθοριστεί και ποιο μέρος του 22,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου θα μετατραπεί σε μετοχές.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα