Οταν οι μασκες πεφτουν...

16:33 29/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Η Γερμανία, μέσω εγγράφου που διέρρευσε '' τυχαία '' προχθές το βράδυ μέσω των Financial Times και επιβεβαιώθηκε αργά χθες από αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης στην Deutsche Welle, προτείνει την εκγχώρηση της εθνικής κυριαρχίας...
της Ελλάδας στη δημοσιονομική της πολιτική, σε ευρωπαίο επίτροπο
ο οποίος θα ορίζεται από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης και θα έχει δικαίωμα να ασκεί βέτο στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς, επιχειρώντας μια πρώτη ανάγνωση της παραπάνω πολυσήμαντης γερμανικής πρότασης, αφορά στην επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής από την πλευρά της Γερμανίας, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω δραματικών διαπραγματεύσεων, τόσο για το PSI, όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να αποπληρώνει τους δανειστές της.
Τα πράγματα γίνονται όμως πολύ πιο ύποπτα στη δεύτερη ή τρίτη ανάγνωση. Η Γερμανία έχει δείξει με χίλιους τρόπους τις αδηφάγες ορέξεις της, από την αρχή κιόλας της τραγικής διαδρομής που ξεκίνησε για την χώρα μας με την προσφυγή μας, μέσω του Γιώργου Παπανδρέου στον μηχανισμό στήριξης. Φυσικά τόσο οι ορέξεις της, όσο όμως και οι προθέσεις της, σίγουρα δεν θα ήταν αρκετές, αν δεν έβρισκαν απόλυτη ανταπόκριση από συγκεκριμένους ανθρώπους, σε συγκεκριμένες θέσεις. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί οι ίδιοι μοιραίοι άνθρωποι για τον τόπο- ας μην ξεχνάμε ότι 172 βουλευτές ψήφισαν το Μνημόνιο και εξετάζεται η παραπομπή τους στην ελληνική δικαιοσύνη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας- είναι αυτοί οι ίδιοι που σήμερα δηλώνουν σοκαρισμένοι από την πρόταση της Γερμανίας και δηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί κάτι τέτοιο. Είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που σήμερα αποκηρύσσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν, μετά βδελυγμίας.
Δύο είναι τα ερωτήματα που είναι απαραίτητο να απαντηθούν, ώστε να γίνει σαφέστερο το στημένο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού, εδώ και χρόνια τώρα, με βαρύτιμο τρόπαιο την ίδια μας τη χώρα και φυσικά την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αξίες, τις οποίες, έχοντας ευτελή και απολύτως ιδιοτελή κίνητρα, κάποιοι αποφάσισαν να τις παίξουν στα ζάρια.
Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο: Μήπως αν εξετάζαμε με προσοχή πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε αυτό το μόρφωμα που σήμερα ονομάζετε Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ευκολότερα το πως φτάσαμε ως εδώ σήμερα; Ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Νότης Μαριάς παρουσίασε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο 9 την βήμα προς βήμα ολοκλήρωση της Ε.Ε από το 1958 και μετά. Η όλο διαδικασία έπρεπε, αν οι εμπνευστές της ήθελαν να πετύχει, να είχε γίνει σιγά-σιγά. Θα έπρεπε κάθε στάδιο να ολοκληρώνεται με επιτυχία, πριν περάσουμε στο επόμενο, ώστε οι κρίκοι της αλυσίδας να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας την σταθερότητα του όλου εγχειρήματος.
Από την Κοινή Αγορά, βρεθήκα
Keywords
Τυχαία Θέματα