Οταν τα μμε κανουν παιχνιδι...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ξαφνικά εκεί που περιμέναμε όλοι να δούμε τι θα γίνει με τον ηγούμενο Εφραίμ, θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, θα πάει στον Εισαγγελέα, ξαφνικά σκάει μπροστά στα μάτια μας η παρέμβαση Αλαφούζου...
για τον ηγούμενο. Δεν ξεχνάμε βεβαίως πως πριν κάποιες εβδομάδες προβλήθηκε μπροστά στα έκπληκτα
μάτια μας ντοκιμαντέρ στον ΣΚΑΙ, συμφερόντων Αλαφούζου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έγινε μια προσπάθεια καταγραφής του σκανδάλου Βατοπεδίου, τόσο στην μνήμη των Ελλήνων, αλλά και στην ιστορική μνήμη, ως μια υπόθεση που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με σκάνδαλα και παρανομίες. Η θέση του καναλιού και κατ' επέκταση του ιδιοκτήτη του, ήταν ότι όλα έγιναν νομότυπα, χωρίς παραλήψεις και παρατυπίες και ότι όλο αυτό που ταλαιπώρησε τον τόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ήταν τίποτε άλλο από μία σειρά νόμιμων μεταβιβάσεων χωρίς ίχνος πολιτικής παρέμβασης. Όλο δε αυτό που υπερβολικά όλοι εμείς χαρακτηρίσαμε σκάνδαλο, δεν ήταν τίποτε άλλο από εμπαθείς αποκαλύψεις δημοσιογράφων και δικαστών σε αγαστή συνεργασία με σκοτεινά κέντρα που στόχο είχαν να πλήξουν το κύρος και την τιμή συγκεκριμένων ανθρώπων.
Και τα περίεργα δε σταματούν εδώ. Και ο Μάκης Κουρής μέσω του σημερινού φύλλου της '' Αυριανής'' τάσσεται σαφώς υπέρ του ηγουμένου Εφραίμ με τίτλο '' Οργή Πούτιν για το έγκλημα σε βάρος της Ορθοδοξίας και τη βάρβαρη προσβολή του Αγίου Όρους '' και αναφέρει τη σύλληψη Εφραίμ ως το τελευταίο συμβόλαιο του Γιώργου Παπανδρέου με τους Αμερικανούς που για λόγους συμβολικούς εκτελέστηκε παραμονές Χριστουγέννων.
Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι εγώ για τους λόγους για τους οποίους δύο εκδότες-καναλάρχες αποφασίζουν να πάρουν θέση και να παρέμβουν αγνοώντας επιδεικτικά, ωμά και απροκάλυπτα σε υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα έπρεπε καθόλου να τους αφορά. Μήπως όμως, γνωρίζουν κάτι που εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε; Μήπως υπάρχει κάτι που τους ενώνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση και που δεν έχει δει ακόμα τα φώτα της δημοσιότητας; Από πότε εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών μπορούν να τάσσονται υπέρ ή κατά αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης, όταν μάλιστα και οι δύο έχουν ανοιχτούς, ορθάνοιχτους λογαριασμούς μαζί της; Και μία τελευταία επισήμανση: γνωρίζουμε όλοι, νομικοί και μη ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, πολύ δε περισσότερο αθώον.
Keywords
Τυχαία Θέματα