Πακισταν: ελευθεροι οι ιδιοκτητες εργοστασιου οπου εχασαν τη ζωη τους 289 ανθρωποι

19:53 14/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν οι τρεις ιδιοκτήτες του εργοστασίου υφαντουργίας στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν, όπου την...
Τρίτη έχασαν τη ζωή τους 289 άνθρωποι, εξαιτίας καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η πακιστανική αστυνομία έχει ήδη αρχίσει σχετική έρευνα και εξετάζει μήπως τυχόν αμέλεια προκάλεσε τον θάνατο τόσων ανθρώπων.

Να σημειωθεί ότι πολλές από τις εξόδους του εργοστασίου ήταν κλειδωμένες, όταν ξέσπασε η φωτιά, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εργαζόμενοι και να πεθάνουν λόγω ασφυξίας. Άλλες έξοδοι ήταν αποκλεισμένες εξαιτίας μεγάλων ποσοτήτων υφάσματος,
ενώ τα μέσα πυρόσβεσης ήταν στοιχειώδη.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου κατηγόρησε την Πυροσβεστική για το μέγεθος της τραγωδίας, ισχυριζόμενος πως οι πυροσβέστες καθυστέρησαν να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους υπεράσπισης των τριών ιδιοκτητών, ο δικαστής διέταξε τους αστυνομικούς να μην συλλάβουν τους ιδιοκτήτες για οκτώ ημέρες, στο πλαίσιο της εγγύησης.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι πελάτες του βρέθηκαν ενώπιον δικαστή στην πόλη Λαρκάνα, βόρεια του Καράτσι, διότι φοβούνταν για την ασφάλειά τους σε περίπτωση που παρέμεναν στην μεγαλούπολη.

Οι τρεις άνδρες διατάχθηκαν να παραδώσουν τα διαβατήριά τους και να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η είδηση πως οι τρεις άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι ακόμα θρηνούν για το χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

«Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου θα έπρεπε να συλληφθούν και να απαγχονιστούν το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζαιτούν Μπιμπί, η οποία έχασε τον γιο της στην πυρκαγιά. «Δεν πιστεύω πως θα πάρω ποτέ δικαιοσύνη, καθώς οι ιδιοκτήτες είναι πλούσιοι και ισχυροί».
Keywords
Τυχαία Θέματα