Πανω απο 100 οι νεκροι στη συρια

09:35 10/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαιες επιθέσεις στη Συρία, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΜΚΟ), λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έθεσε ο ΟΗΕ για την απόσυρση των αρμάτων μάχης του...
στρατού.

Τουλάχιστον 101 άνθρωποι, από τους οποίους οι 74 είναι άμαχοι, 19 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και οκτώ αντάρτες, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, δήλωσε η οργάνωση
αυτή.

Βομβαρδισμοί στην Καφάρ Ζίτα

Ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας έκαναν νωρίς σήμερα το απόγευμα βομβαρδισμούς στην τοποθεσία Καφάρ Ζίτα, στην επαρχία Χάμα στην κεντρική Συρία, μετέδωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Συρίας, που σημείωσε ότι ο βομβαρδισμός έγινε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συμφωνηθείσα να αρχίσει από αύριο απόσυρση από τις πόλεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός είναι σπάνια πρακτική.

Στην Καφάρ Ζίτα γίνονταν την ίδια ώρα συγκρούσεις μεταξύ των εξεγερμένων εδώ και ένα έτος αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και χερσαίων δυνάμεων του συριακού στρατού.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε «παρελκυστική τακτική» το συριακό επίσημο αίτημα, να υποβάλλουν οι αντιστασιακές οργανώσεις έγγραφες δηλώσεις, ότι «καταθέτουν τα όπλα τους».

«Πρόκειται για άλλον έναν τρόπο να κερδίσει χρόνο η συριακή κυβέρνηση», δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ.

Τελευταία έκκληση από τον γγ του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε απόψε τη λύπη του για τα διασυνοριακά πυρά από τη Συρία στην Τουρκία και στο Λίβανο ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας για την απόσυρση του συριακού στρατού και των βαρέων όπλων από τις πόλεις της Συρίας και απηύθυνε μια τελευταία έκκληση στις συριακές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά αμάχων.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι που εργάζονται σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία βρίσκονται μεταξύ των πέντε ανθρώπων που τραυματίστηκαν σήμερα από πυροβολισμούς που προέρχονταν από τη Συρία, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζάντιντ του Λιβάνου μετέδωσε ότι Σύροι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Λιβανέζο εικονολήπτη, ο οποίος βρισκόταν στη λιβανική πλευρά των συνόρων.

«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει την ανησυχία του για τις πληροφορίες για συνεχιζόμενη βία και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, που έχουν ως αποτέλεσμα μια αυξημένη ροή προσφύγων στις γειτονικές χώρες», αναφέρει το γραφείο του Μπαν σε ανακοίνωση. «Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει απερίφραστα τα σημερινά μοιραία διασυνοριακά πυρά από τη Συρία στην Τουρκία, όπως και στο Λίβανο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο γενικός γραμματέας ζητεί εκ νέου από την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές της ενέργειες που έχουν στόχο πολίτες και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε α
Keywords
Τυχαία Θέματα