Πανω απο 10.000 δικηγοροι βρισκονται τωρα εξω απο τη βουλη!

14:38 14/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Περισσότεροι από 10.000 δικηγόροι βρίσκονται αυτή την στιγμή έξω από τη Βουλή που μετέχουν στο πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το...
υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και φωνάζοντας συνθήματα «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου»
και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό».
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα Πέμπτη η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους στην Αθήνα, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος το οποίο βρίσκεται σε αποχή από την περασμένη Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως και σήμερα 14 Ιανουαρίου.

Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία και συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, αποφασίζοντας την τριήμερη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, θα προτείνει σήμερα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους να κατέλθουν σε αποχή διαρκείας.

Ακόμη, η Ολομέλεια θα αποστείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κ.λπ., στην οποία θα εκθέτει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες που, όπως ανέφερε, θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο, αλλά και να αναθεωρήσει τη γραμμή που έχει χαράξει.

Την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα