Πάνω από 60 άνθρωποι αγνοούνται από την έκρηξη στη βηρυτό

12:25 8/8/2020 - Πηγή: Fimotro

Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Βηρυτό, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, εκ των οποίων οι 25 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα πάνω από 60 αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε

χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις κυβερνητικές ευθύνες της αποθηκευμένης βόμβας νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι της Βηρυτού που προκάλεσε την θανατηφόρα έκρηξη, καθώς ο πρόεδρος της χώρας δεν αποκλείει “ξένη εμπλοκή”.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε πως «η αιτία δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Υπάρχει πιθανότητα εξωτερικής παρέμβασης μέσω ρουκέτας ή βόμβας ή άλλης ενέργειας».

Επιπλέον,  απέρριψε κάθε περίπτωση για διενέργεια διεθνούς έρευνας σχετικά με την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της Βηρυτού, σκοτώνοντας περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Η βιντεοδιάσκεψη δωρητών προκειμένου να προσφερθεί στήριξη στον Λίβανο, του οποίου η πρωτεύουσα Βηρυτός καταστράφηκε από φονική έκρηξη αυτή την εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας και θα συνδιοργανωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει αύριο στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών. «Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.

The post Πάνω από 60 άνθρωποι αγνοούνται από την έκρηξη στη Βηρυτό appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα