Πανω απο 80% η συμμετοχη στο psi

06:26 9/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε ποσοστό άνω του 80% ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο PSI. Την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, δηλώνοντας ότι...
αναμένει πολύ υψηλή συμμετοχή.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι. Το PSI πηγαίνει καλά, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Η προθεσμία για την εθελοντική συμμετοχή λήγει τα μεσάνυχτα.
Παράλληλα υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Financial Times» ότι «απόψε θα έχουμε καλά νέα, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται γύρω στο 80%».

Όπως είπε ο Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αναμένει πολύ υψηλή συμμετοχή στο PSI, χωρίς, ωστόσο, να είναι σίγουρος εάν θα φθάσει το 90%.

«Είμαι αισιόδοξος όσον αφορά το γεγονός ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία εντός των προσεχών ωρών», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του IIF.

Την ίδια στιγμή αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιβεβαιώνοντας ότι το ποσοστό των ιδιωτών ομολογιούχων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) ξεπερνά το 60%.

«Χαίρομαι που, σύμφωνα με τις ειδήσεις που φθάνουν σε εμάς, πάνω από το 60% των ομολογιούχων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανταλλαγή», είπε ο Μ. Μόντι μέσω διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στην Σερβία.

«Ο ιδιωτικός τομέας κινείται προς το επίπεδο του 65%, το οποίο υποδηλώνει ότι η λύση βρίσκεται πολύ κοντά» πρόσθεσε ο κ. Μόντι.

Κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η διαδικασία των εγγραφών στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικούς χρέους πάει καλά και ότι το ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ υψηλό.

Συμμετοχή στο κούρεμα

Εν τω μεταξύ, τη συμμετοχή τους στο PSI ανακοίνωσαν την Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα, η Αγροτική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Probank.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της η Αγροτική, το Διοικητικό της Συμβούλιο της τράπεζας, κατά τη συνεδρίαση της 05.03.2012, αποφάσισε τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου και λοιπών επιλέξιμων τίτλων.

Παράλληλα, η Probank ανακοίνωσε επίσης ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 08.03.2012 είχε αποφασίσει ομόφωνα τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση και του ΔΣ της Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο PSI.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 7.3.2012, αποφάσισε τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων Ελληνικο
Keywords
Τυχαία Θέματα