Παπαρηγα : η κριση οξυνεται και γινεται δυσεπιλυτη

09:22 10/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι η κρίση βαθαίνει, οξύνεται και περιπλέκεται εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Αναφορικά με την είσοδο της Ισπανίας στον...
μηχανισμό ανέφερε ότι θα επηρεάσει την Λατινική Αμερική, ενώ η κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας θα επηρεάσει και την Τουρκία, καθώς ισπανικά ομόλογα ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ τα έχουν τουρκικές τράπεζες.
Η
κ. Παπαρήγα είπε ότι ο λαός υφίσταται τις άμεσες επιπτώσεις του Μνημονίου στην ζωή του, αλλά και με ευθύνη των άλλων κομμάτων, παραμένει ακόμα θολό και μπερδεμένο το αν η κρίση οφείλεται στο Μνημόνιο ή το αντίστροφο.
«Δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, η κρίση έφερε το Μνημόνιο, ακόμα κι αν το καταργήσουν, τα προβλήματα θα είναι μπροστά μας γιατί αιτία είναι η καπιταλιστική κρίση» υπογράμμισε, η κ. Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στην Ισπανία είπε ότι η χώρα δεν είχε Μνημόνιο, αλλά όλο το πακέτο αλλαγής εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο και άλλα μέτρα έχουν περάσει στην Ισπανία εδώ και 10 χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα