Παππας και μαξιμου προσβαλουν τον αγωνα των εργαζομενων της ερτ!

11:06 2/6/2015 - Πηγή: Fimotro
«ΜΑΓΚΕΣ» ΚΑΙ «ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ»
Γράφει ο Κ.Π.
«Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο
λαός στην εξουσία».
Ανδρέας Παπανδρέου
«Αν αναλάβεις κάποια θέση που ξεπερνά τις δυνάμεις σου, αφενός θα ρεζιλευτείς αφετέρου θα παραλείψεις να κάνεις αυτό που μπορείς». Επίκτητος, Στωικός φιλόσοφος...

Έλενα Παναρίτη: «....Μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Παραφράζοντας το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου
την εποχή που μεσουρανούσε με τα ευφυή συνθηματά του θα έλεγα ότι σήμερα αυτό θα μεταφραζόταν στο: «Ο λαός στην κυβέρνηση «στελέχη» του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Ξεσηκώθηκαν λέει «όλοι» οι Συριζαίοι, γιατί ο Γιάννης Βαρουφάκης αποφάσισε να διορίσει την κα Παναρίτη στο ΔΝΤ και την ανάγκασαν να αποσύρει την υποψηφιοτητά της. Ρε «μεζεάτες», όλοι εσείς τι κάνατε στην περίπτωση Ταγματάρχη; Η ΕΡΤ είναι αμελητέα; Δεν εκφράζει «λέτε» την κυβέρνηση η κα Παναρίτη και την εκφράζει Ο Ταγματάρχης; Τι ανωμαλίες είναι αυτές; Βλέπετε όμως η κυρία Παναρίτη είχε και φιλότιμο και ανδρικά «μέζεα».

Η ιστορία μου θυμίζει τον Χρήστο Παπουτσή. Την αντίδραση και οργή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μετά το διορισμό του στην Παγκόσμια Τράπεζα, με τα 10 χιλιαρικάκια το μήνα. Θα θυμάστε το «Σάμινα» με τους 80 νεκρούς. Η κα Παναρίτη είναι το αντίθετο. Έχει διεθνή εμπειρία σε οργανισμούς και τράπεζες. Μάγκες πέστε ξεκάθαρα την «αλήθεια», ότι θέλετε να βολέψετε κάποιον δικό σας, και αφήστε τις «μ@Λ@κίες. 200 χιλιαρικάκια το χρόνο είναι αυτά στο ΔΝΤ.

Ο Γιάννης έκανε ένα λάθος. Δεν την πήγε πρώτα στο Μαξίμου όπως συνέβη με το δίδυμο Τσακνή-Ταγματάρχη. Εγώ παίρνω το μέρος του Γιάννη και της Έλενας. Δηλαδή ποιος είναι ο Παππάς-Σαγιάς που επέβαλαν τον Ταγματάρχη στην ΕΡΤ; Ντροπή σας «μάγκες». Βρήκατε ένα «φτωχό» κορίτσι και το χτυπάτε, ενώ ένας «Ταγματάρχης» είναι στο ...απυρόβλητο!!! Ίσως έχει αναλάβει ειδική αποστολή εξυγίανσης ή απόκρυψης «σκανδάλων» του φορέα με τους «προσωρινούς» του συνεργάτες από το παρελθόν!!!

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να επικρατεί από την ανικανότητα του Μαξίμου να στελεχώσει καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού-και να αποκεφαλίζει όσους δεν γουστάρει- από ανεξάρτητα, άφθαρτα και ικανά στελέχη του παρελθόντος, όπως είναι ο κος «Ταγματάρχης», χρησιμοποιώντας παλιά φθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι πάλι ο «άλλος» Ταγματάρχης!!!

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το βάρος των ευθυνών που έχει επωμιστεί, και τον αγώνα που δίνει, αντί να τον συνδράμουν οι στενοί του συνεργάτες, του σκάβουν το «λάκο» με αλλοπρόσαλλες και αμφίσημες επιλογές προσώπων. Επιλογές, αντίθετες με τη λογική του λαού που ψήφισε, και κορυφαίων στελεχών της παράταξης. Βρούτοι, ανίκανοι, λαμόγια, και τρωκτικά ποτέ δεν έλειπαν από την πολιτική σκηνή. Αυτοί κυρίως έκαναν το παιχνίδι!!!

Ο διορισμός Λάμπη Ταγματάρχη ΕΡΤ και η παραίτηση της κας Έλενας Παναρίτη από την υποψηφιοτητά της στο ΔΝΤ, μετά από λάσπη και πυρά που δέχτηκε από ανίκανους εκτελεστές, αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, που απειλείται με διάσπαση.

Ο Ταγματάρχης όμως τυγχάνει της προστασίας του Μαξίμου. Παρά τις αντιδράσεις από Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, Π.Γ. Κ.Ο. και Κ.Ε. ο νέος Σουλτάνος που αντικατέστησε τον Παντελή Καψή, Νίκος Παππάς μαζί με το Σπύρο Σαγιά τον επέβαλλαν. Αγνόησαν τους πάντες διορίζοντας τον εκλεκτό τους, αφού εξέθεσαν τον πρωθυπουργό με το να τον/ους καλέσει στο Μαξίμου, πριν καν περάσουν και τυπικά από την επιτροπή της βουλής η οποία και αρνήθηκε να δώσει τη συγκαταθεσή της. Όπερ και ερμηνεύεται, αυτή είναι η επιλογή μας. Εσείς «μόκο» σκάστε και κολυμπάτε!!!

Εδώ έχω ένα ερώτημα: Εάν ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε στείλει την Έλενα Παναρίτη στο Μαξίμου να την συναντήσει ο πρωθυπουργός θα δεχόταν τα ίδια πυρά, η άσφαιρες «μπαλωθιές» από ψευτόμαγκες και σκληροπυρινικούς;

Βέβαια αν είχαν «μέζεα» κατά Ζουράρι και θάρρος, όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν με τη στελέχωση της ΕΡΤ, θα έδιναν και τα 153 βιογραφικά στη δημοσιότητα, αλλά και την επιλογή των 13 της προσωπικής συνέντευξης, πριν καταλήξουν στους 5 και ποιοι ήταν στην επιτροπή, μαζί με το σκεπτικό της απόφασης. Τέτοιες ευαισθησίες δεν υπάρχουν στο «Σουλτανάτο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή Ταγματάρχη και δύο μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, είχε δρομολογηθεί εδώ και μήνες. Τα όσα λέει ο κος Παππάς περί αξιοκρατίας και ακομμάτιστα πρόσωπα, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασία του, πέρα από το ό,τι υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων και συναγωνίζεται τον Άντερσεν.

Τώρα όσον αφορά την Έλενα Παναρίτη, που απέσυρε το διορισμό της για το ΔΝΤ, Βρούτοι και ανίκανοι κέρδισαν μέσα από τα χαρακώματα. Βουλευτές και στελέχη, με περισσότερες από 44 υπογραφές σταμάτησαν το διορισμό της. Τι λέτε ρε καλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ; Η Παναρίτη είναι «βαρκούλα» στον Ωκεανό μπροστά στο διορισμό Ταγματάρχη!!! Εκτός εάν ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ με τις υπερεξουσίες που του δώσατε, συμβολίζει για σας το «νέο και άφθαρτο» που επαγγέλλεται η «πρώτη φορά αριστερά».

Όταν Παππάς-Σαγιάς τον επέβαλλαν, ποια ήταν η αντιδρασή σας λεβέντες της συμφοράς; Μαζέψατε ανάλογες υπογραφές; Σας ενόχλησε γιατί είναι «γυναίκα»; Ρατσιστές είστε; Γιάννη Βαρουφάκη οι Βρουτοφρουροί τα κατάφεραν. Άσε τώρα Παπάδες και καλόγερους να λιβανίζονται μεταξύ τους σηκώνοντας τα «λάβαρα» της εσωτερικής αντίστασης!!!

Να τι δήλωναν «μάγκες» και «ψευτόμαγκες» για το διορισμό Παναρίτη όταν έκαναν «μούγκα» για Ταγματάρχη, που παρά την απόρριψή του, δεν είχε την ευαισθησία και το φιλότιμο να παραιτηθεί, ενώ το αντίθετο έκανε η Παναρίτη! Παραιτήθηκε με ψηλά το κεφάλι!

-Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κας Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν». Δημήτρη τι έκανες για τον Ταγματάρχη που έστειλε ο Παππάς στην ΕΡΤ;

-Σοφία Σακοράφα: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια». Και λίγο αργότερα, πρόσθεσε με νέο της σχόλιο: «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο». Τι εννοεί η Σοφία; Την ΕΡΤ;

-Νίκος Βούτσης: «..Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο». Νίκο το ίδιο ισχύει και για ΕΡΤ-Ταγματάρχη;

-Αλέξης Μητρόπουλος: «Διαφωνώ με την επιλογή Παναρίτη». Αλέξη γιατί δεν διαφώνησες για τον Ταγματάρχη; Έκανες το αντίθετο. Του έπλεξες το «εγκώμιο»!!! Αυτό δεν είναι ντροπή; Υπάρχει διαφορά στα πρόσωπα μεταξύ ΕΡΤ-ΔΝΤ; Δεν μας τα λες καλά Alex! Γνωρίζεις ότι απερρίφθη ο διορισμός του και από την επιτροπή της βουλής, που σημαίνει εάν διέθετε ελάχιστη ευαισθησία θα έφευγε από μόνος του και δεν θα «ξεφτιλιζόταν!!!».
Αργότερα, ο κος Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, άφησε αιχμές για την κριτική που ασκείται για το διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ λέγοντας: «Στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μπήκαν οι ίδιες αριστερές παράμετροι; Η Παναρίτη μας μάρανε;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Καλύτερα να είναι δίπλα στην Λαγκάρντ η Παναρίτη, παρά ο Λεουτσάκος ή ο Φίλης». Η ο Ταγματάρχης Αλέξη!!!

-Ρούντι Ρινάλντι μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ: «Η αγανάκτηση που δημιουργήθηκε πρώτα απ' όλα στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Παναρίτη είναι δίκαιη», ανέφερε σε δήλωσή του .......και πρόσθεσε ότι: «η συγκεκριμένη περίπτωση προστίθεται στην μακρά αλυσίδα αντίστοιχων επιλογών». Ρούντι, μήπως εννοείς ΕΡΤ-Ταγματάρχης; Τι έκανες γι΄αυτό;

-Νίκος Φίλης: «Η επιλογή Παναρίτη για το Δ.Ν.Τ είναι ακατανόητη και προσβάλλει την κοινωνία. Πρόκειται για πρόσωπο που συμβολίζει το παρελθόν του μνημονίου. Δικαιολογημένα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Κ.Ο. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί όχι από ένα πρόσωπο, αλλά από τα αρμόδια συλλογικά κυβερνητικά όργανα».
Αγαπητέ Νικόλα, ο Ταγματάρχης που πήγε στην ΕΡΤ, δεν προσβάλλει την κοινωνία; Γιατί του έδωσες ψήφο υπό δοκιμή;

-Σπύρος Σαγιάς, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης: «Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ΔΝΤ(Σημ. δική μας: ενώ ο Ταγματάρχης την ΕΡΤ...τιμή κ. Σαγιά!!!). Είναι απαράδεκτο». Συμπληρώνοντας: «Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου. Ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι». Ενώ εσείς επιβάλλατε τον Ταγματάρχη σαν δικηγόρος του.

Σπύρο θα μας τρελάνεις, τι «βόμβες» είναι αυτές; Είναι ντροπή η Παναρίτη, και δεν είναι ντροπή ο Ταγματάρχης; Θα μας στείλεις όλους στο ψυχιατρείο!!! Ποιος τον επέβαλε στην ΕΡΤ; Όχι Σαγιάς- Παππάς και μιλάς για ντροπή; Λίγο σεβασμό στη νοημοσύνη των Ελλήνων. Είσαι μεγαλοδικηγόρος και πολύ καλός, αλλά μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Άλλωστε καταφέρατε και την παραιτήσατε.

Αντέδρασε λέει στο διορισμό Παναρίτη και ο Νίκος Παππάς. Σοβαρά κύριε Παππά; Πολύ μας συγκινήσατε με την αντιδρασή σας. Τώρα που ματαιώσατε και το διορισμό φωταγωγήστε και το Μαξίμου! Για τον Ταγματάρχη που δεν υπήρξε μόνο αντίδραση, αλλά κανονικό «φτύσιμο», αλλάξατε κάτι; Περιμένετε και θα δείτε που οδηγείτε την ΕΡΤ!

Η νέα «ακομμάτιστη» ηγεσία που στείλατε στο Ραδιομέγαρο, ετοιμάζει λέει μεγάλη φιέστα στις 11 Ιουνίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ποια φιέστα κ. Παππά; Οι εργαζόμενοι που έδωσαν τον αγώνα, τους αγνοήσατε παντελώς. Εσείς ανοίξατε την ΕΡΤ ή οι εργαζόμενοι; Η γιορτή είναι των εργαζομένων, και όχι δική σας, του Μαξίμου, του Ταγματάρχη και άλλων «Βρουτολαμογιοτρωκτικών» που θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Δεν γνωρίζω εάν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι!

Για μένα θα είναι έκπληξη η συμμετοχή τους. Μάλλον διαδήλωση και μνημόσυνο νεκρών θα πρέπει να κάνουν στις 11 Ιουνίου, αν κρίνω και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ. Πάντως αν αποφασίσετε να ανηφορίσετε προς Αγία Παρασκευή, ανάψτε και ένα κεράκι στην εκκλησία της πλατείας, έτσι για το καλό και στα «κρυφά», αφού εσείς δεν έχετε σχέση με εκκλησίες. Μπορεί όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση να σας φανεί χρήσιμο το κερί, ποτέ δεν ξέρεις!

Γνωρίζω επίσης ό,τι, ....εσύ δεν κάνεις παρεμβάσεις στην ΕΡΤ!!!. Μαθαίνω όμως ότι τον Ταγματάρχη επισκέπτονται κομματικά στελέχη. Οι κακές γλώσσες λένε ότι προορίζονται για διάφορα αξιώματα. Ο ίδιος τους καλεί στο γραφείο του; Μάλλον θα είναι ...παραμύθια! Μπορεί και αυτό!!! Αλλά υπουργέ μου, κατ΄εξαίρεση, θερμή παράκληση, πάρτον ένα τηλέφωνο μήπως και δεχτεί τους συνδικαλιστές που τον ...αναζητούν.

Μα θα μου πείτε, τώρα που βρήκε τους συνεργάτες του από την προηγούμενη θητεία του που έχτισαν τα μορφώματα ΕΔΤ-ΔΤ-ΥΠΟΚ, ΝΕΡΙΤ και ανέλαβαν να ξαναχτίσουν την ΕΡΤ θα ασχοληθούν με εργαζόμενους και συνδικαλιστές; Αχ!!! τι σε περιμένει «Παπά» μου με τις επιλογές σου; θα το καταλάβεις σύντομα..τρισάγιο σε καθημερινή βάση θα έχεις!!!

Εμείς απλά παραθέτουμε την επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ, προς τον νέο ηγεμόνα της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για να καταλάβεις τι διόρισες:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ,

ΛΑΜΠΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ

Όπως γνωρίζεται η επαναλειτουργία και επανασύσταση της ΕΡΤ με την ταυτόχρονη αναβίωση των συμβάσεων των εργαζομένων πρέπει να γίνει άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η ΕΡΤ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της ως Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας με αποτέλεσμα να ωφεληθεί η εταιρία και κατ' επέκταση οι εργαζόμενοι της.

Για το λόγο αυτό - και αφού δεν πήρατε εσείς την πρωτοβουλία ως οφείλατε- ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας γιατί λειτουργείται και παίρνεται αποφάσεις ερήμην των εργαζομένων για θέματα που τους αφορούν καθώς και για την λειτουργία της εταιρίας, παρά τις διαβεβαιώσεις σας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας .

Άμεσα θέματα κατά προτεραιότητα, από το πλήθος των θεμάτων προς επίλυση, είναι:
Δομές λειτουργίας της ΕΡΤ και άμεση λειτουργία όλων.
Οργανόγραμμα
Εργασιακά θέματα - ένταξη προσωπικού - ωράρια εργασίας
Κανονισμοί
Νόμος 4324/2015 ( ελλείψεις- ασάφειες- ΔΕΚΟ- αδικίες κλπ)
Μισθοδοσία - διευκρινήσεις
Συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου
Εκπροσώπηση Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ
Ενέργειες για την διαφύλαξη αρχείου - υποδομών και υπηρεσιών της ΕΡΤ από κακόβουλες παρεμβάσεις με ηλεκτρονικά ψηφιακά ή φυσικά μέσα
Παύση μηνυτήριας αναφοράς του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ που παρευρίσκοντο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και την κρατούσαν ανοιχτή.

Για ενημέρωση σας εχθές 28/05/2015 δημιουργήθηκε σε δυο σταθμούς ΠΥΡΓΟΥ και ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ το ίδιο θέμα από τις αστυνομικές αρχές με αυτό της ΖΑΚΥΝΘΟΥ πριν λίγες ημέρες. Όπως καταλαβαίνετε σύμφωνα με το νόμο αλλά και τις τότε δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας ,δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και η ομαλοποίηση πρέπει να προέλθει από δικές σας ενέργειες.
Keywords
μαξιμου, ΕΡΤ, μαξιμου, παναριτη ελενα, αλέξης τσίπρας, στην κ, ΠΑΣΟΚ, συριζα, παπανδρεου, ΔΝΤ, τραπεζες, κος, τσιπρας, τρωκτικά, κας, βουλη, σημαίνει, σκαι, ελλαδα, μνημονιο, νέα, ιουνίου, συμμετοχή, διαδηλωσεις, ποσπερτ, κινηση στους δρομους, διορισμος, ΔΕΚΟ, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, συμβασιουχοι, νεα κυβερνηση, βαρουφακης, λιστα λαγκαρντ, νεος παπας, γιορτη σημερα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, ηγεσια, θαρρος, θεμα, θητεια, καθημερινη, μνημοσυνο, σκαι, σφαιρα, τηλεφωνο, αγια παρασκευη, ανδρικα, απλα, βιογραφικα, γινει, δειτε, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δωσει, διδυμο, ελενα, υπαρχει, εκκλησια, ενημερωση, εποχη, ερημην, εταιρια, ιδια, ιδιο, υποθεση, ισχυει, θυμιζει, κας, κυβερνηση, κυριε, κυρια, κος, λαθος, λειτουργια, λογο, μηνες, νικο, νοημοσυνη, ντροπη, ποσπερτ, σαγια, σακοραφα, συντομα, συμμετοχή, σοφια, συνθηματα, ταγματαρχης, τιμη, τρωκτικά, φαντασια, φυσικα, φιεστα, φορα, αλυσιδα, δημητρης, εκκλησιες, εννοεις, γιορτη, γλωσσες, χωρα, ηλεκτρονικα, ιουνίου, μητροπουλος, μπροστα, οργη, σημαίνει, σκηνη, σπυρος, στην κ, τραπεζα, θεματα, θεσεις, υλικα
Τυχαία Θέματα