Παραλογη η ανησυχια..​.

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι... αληθές ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup προκάλεσε σειρά αρνητικών σχολίων αφού έγινε η αφορμή να ανάψουν τα αίματα όλων εκείνων που περίμεναν μία ευκαιρία για να "ξεσαλώσουν με περίσσιο αρνητισμό... για την κυβέρνηση" πάνω στο θέμα της καταβολής της δόσης και της βιωσιμότητας του χρέους!
Αρκεί... να θυμίσουμε στους πάντες το πόσο άργησε η Ελλάδα να περάσει τις προϋποθέσεις
για την χρηματοδότηση της στην Ελληνική Βουλή και το ΠΑΡΌΝ κάποιων που έδειξαν την "εσωστρέφεια" στον Ελληνικό πολιτικό χώρο...
Δεν είναι απολύτως φυσιολογικό να κοιτάζουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το συμφέρων τους και να αργούν;
Μήπως μπαίνουν από πλευράς ΔΝΤ και ΕΕ γερές βάσεις για όλη την Ευρώπη η οποία μαστίζεται για πρώτη φορά από τέτοια οικονομική κρίση;
Η αναβολή για το Eurogroup της Δευτέρας δείχνει ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα λυθούν ζητήματα "τεχνικά" όπως ποιος βάζει χρήματα και από πού μέσα από τις σχετικές διαπραγματεύσεις που άρχισαν χθες!

Όσο και να φαίνεται περίεργο η όλη ιστορία έχει να κάνει με την γενικότερη πολιτική περί βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδος αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ και η κόντρα ξεκινά από την Γερμανία γιατί δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να δόση τα 30 περίπου δις ακόμα που αναλογούν για την περίπτωση της Ελλάδας!
Δεν είναι περίεργο ότι τα 7 Ευρωπαϊκά κοινοβούλια πρέπει να ψηφίσουν τους όρους χρηματοδότησης της Ελλάδος και κοιτούν σίγουρα και το συμφέρων τους...
Λύση όμως σίγουρα θα βρεθεί... δεν συμφέρει κανέναν να μην τελειώσει θετικά το πρόβλημα της Ελλάδος αφού είναι γενικότερα και πρόβλημα όλης της Ευρώπης!

Στα Eurogroup που γίνονται κάθε φορά οι αναβολές είναι συνηθισμένες προκειμένου να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις τα ίδια συνέβησαν και με το PSI η κάθε απόφαση εξετάζεται από όλες τις πλευρές έχοντας πάντα και τις "τεχνικές" δυσκολίες της!
Αύριο... ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας ως πάτημα τον προϋπολογισμό της ΕΕ θα κάνει μνεία για την Ελλάδα θυμίζοντας στους πάντες ότι η Ελλάδα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της και κάθε καθυστέρηση δημιουργεί βαριές ευθύνες στους μηχανισμούς χρηματοδότησης ΔΝΤ και ΕΕ.

'Ετσι... θα δημιουργηθεί κλίμα για διάλογο μεταξύ των τριών Σόιμπλε-Σαμαρά-Λαγκάρντ με θέμα την Ελλάδα και την γέφυρα ΔΝΤ-ΕΕ-Ελλάδος που πρέπει να δημιουργηθεί για να καταλήξουμε σε ασφαλής αποφάσεις την προσεχή Δευτέρα!
Ταυτόχρονα θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ της επταετίας που θα φθάσει το 1 τρις 33 δις ευρώ με μειώσεις στα Αγροτικά για Ελλάδα-Ισπανία και Γαλλία.
Αναβολή λοιπών για την Δευτέρα για νέο Eurogroup δεν σημαίνει καταστροφή ούτε κατάρρευση σημαίνει εξωστρέφεια και όρια στις σχέσεις των κρατών σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις από πλευράς ΔΝΤ-ΕΕ.

Βρήκαμε μέσα στα τόσα σενάρια και μία άποψη "τεχνοκρατική" στο Antinews όπου τονίζονται τα εξής:

"Καμιά φορά μια κακή λύση είναι προτιμότερη από την ..προσδοκία μιας …καλύτερης λύσ
Keywords
Τυχαία Θέματα