Παρερμηνεια των δηλωσεων ρουχανι...

13:26 3/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο εκλεγμένος ως ο επόμενος πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, χαρακτήρισε την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών ως «πληγή» για τον μουσουλμανικό κόσμο, ...
σε σχόλιά του τα οποία μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση και διαφέρουν αρκετά από όσα του είχε αποδώσει τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA είχε μεταδώσει ότι ο κ. Ρουχανί είχε χαρακτηρίσει συλλήβδην το Ισραήλ «πληγή επάνω στο σώμα του μουσουλμανικού κόσμου η οποία πρέπει να αφαιρεθεί».
Ωστόσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος
του Ιράν, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την Κυριακή, εμφανίζεται σε τηλεοπτικό υλικό του Press TV να αναφέρει: «Στην περιοχή μας, υπάρχει για πολλά χρόνια μια πληγή στο σώμα του μουσουλμανικού κόσμου, κάτω από τη σκιά της κατοχής της άγιας γης της Παλαστίνης και της αγαπημένης al-Qods (Ιερουσαλήμ)».
Ο κ. Ρουχανί μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού της ημέρας της Ιερουσαλήμ, η οποία έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης και καλέσματος για να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν ισχυριστεί εξαρχής ότι τα όσα είχε πει ο κ. Ρουχανί είχαν διαστρεβλωθεί από τα πρακτορεία ειδήσεων.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα