Πασοκ: συμφωνια μονο εφοσον συμφωνησουν οι 3 αρχηγοι

12:44 6/2/2012 - Πηγή: Fimotro
«Αρχή του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμφωνηθεί εάν δεν συμφωνηθούν όλα και από τους τρεις αρχηγούς», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού
Συμβουλίου του κόμματος, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο ίδιος δήλωσε ότι για την...
παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου συμφωνεί και ο Γιώργος Καρατζαφέρης,
ενώ αντιδρά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί με το ίδιο αίσθημα εθνικής ευθύνης με το οποίο πορεύθηκε στη διετή κυβερνητική του θητεία και με εθνικό στόχο την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να συντάξουν σημείωμα, το οποίο θα είναι
έτοιμο αύριο, για τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τη χώρα εάν οι ευρωπαίοι εταίροι ενεργοποιήσουν το «Plan B» δηλαδή την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή την εκ του ασφαλούς κριτική που κυρίως προέρχεται από τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς, ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της χώρας και μιας πιθανής, κατά συνέπεια, εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ.

«Στη βάση αυτή θα γίνει η συζήτηση όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και σε όλες τις συνομιλίες που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς και στη σχετική
συζήτηση που θα γίνει την επόμενη περίοδο στη Βουλή για το σχέδιο νόμου για το πακέτο που διαμορφώνεται» είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα θέσει σήμερα στον Πρωθυπουργό το ζήτημα της διεξαγωγής απευθείας συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών με την Κριστίν Λαγκάρντ και τους κ.κ. Μπαρόζο, Ρεν, Ντράγκι και Σόιμπλε, προκειμένου να διατυπωθούν οι ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές που έγιναν νωρίτερα ότι «δεν πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να κρύβονται πίσω από τον Πρωθυπουργό», ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι «θεσμικά τις διαπραγματεύσεις διεξάγει ο Πρωθυπουργός τον οποίο και στηρίζουμε».

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε επίσης ότι θα συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε οι ΚΟ των τριών κομμάτων θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος του σχεδίου νόμου.

Αναφερόμενος στα χρονικά πλαίσια εντός των οποίων θα πρέπει να έχουν ληφθεί αποφάσεις, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι το νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει - συνυπολογίζοντας και τα 14 δισεκατομμύρια
που θα πρέπει να πληρωθούν για ομόλογα του Μαρτίου - να έχει ψηφιστεί έως τις 15-16 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημερομηνία της επίσημης πρόσκλησης στον ιδιωτικό τομέα για συμμετοχή στην εθελοντική διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι επ
Keywords
Τυχαία Θέματα