Παυονται 800 επιορκοι

11:24 20/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης
(από την Ελευθεροτυπία)
Παραπάνω απο 2500 λογίζονται σήμερα οι υπάλληλοι του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι διώκονται τα τελευταία 5 χρόνια για -σοβαρά και μη- ποινικά αδικήματα και είναι υπόλογοι για...
πειθαρχικά παραπτώματα..Ενας στους τρείς απο αυτούς κρίθηκε( βάσει στατιστικών δεδομένων) και θα τεθεί τους επόμενους μήνες σε οριστική παύση απο τα πειθαρχικά συμβούλια και το Συμβούλιο της Επικρατείας..Στους υπαλλήλους αυτούς έχουν ασκηθεί διώξεις για πλείστα και διάφορα αδικήματα- ιδιαίτερα σοβαρά και μη- και όλοι τους
περνούν ταυτόχρονα απο την κρησάρα των πειθαρχικών συμβουλίων ,όποτε κι αν αυτά συνεδριάζουν.Ενα σημαντικό κομμάτι τους περίπου 700-800 επιόρκους θα προσμετρηθεί απο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους 15.000 υπό απόλυση απο το δημόσιο έως τα τέλη του 2014..

Οι ποινικές διώξεις κυρίως αλλά και τα παραπεμπτικά βουλεύματα και οι καταδικαστικές αποφάσεις κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3200/05, όπως τροποποιήθηκε από τον ν.3491/06.

Τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο από το 2007 ως τις 15/4/2013 για δημόσιους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτικούς υπαλλήλους, ιατρούς ΕΣΥ και ΙΚΑ, δικαστικούς υπαλλήλους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους ΙΔΑΧ του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των εν λόγω υπαλλήλων ,προκειμένου να αρχίσει ή να επισπευθεί η πειθαρχική διαδικασία από τα μονομελή πειθαρχικά όργανα των δημοσίων φορέων στους οποίους υπάγονται οργανικά οι υπάλληλοι κατά των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ποινικά αδικήματα που αποτελούν ταυτόχρονα και πειθαρχικά παραπτώματα ή εκδόθηκαν για τον ίδιο λόγο παραπεμπτικά βουλεύματα ή καταδικαστικές αποφάσεις ενώ υπενθύμισε τη υποχρέωση θέσης τους σε αργία όπου αυτό επιβάλλεται απο τις διατάξεις του ν.4093/12.

Το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ερευνά τη περίοδο αυτή τα στοιχεία αυτά προκειμένου να εντοπιστεί το στάδιο στο οποίο ευρίσκεται σήμερα η διαδικασία του πειθαρχικού τους ελέγχου κατόπιν της ποινικής δίωξης.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Λέανδρος Ρακιντζής έχει επίσης αποστείλει έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος , του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των Πρυτανικών Αρχών και των Προέδρων των ΑΤΕΙ προκειμένου να αρχίσει η πειθαρχική διαδικασία κατά τα παραπάνω και για τις περιπτώσεις που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αστυνομικών υπαλλήλων λιμενικών , Μελών ΔΕΠ ΑΕΙ και καθηγητών ΑΤΕΙ και Πυροσβεστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα