«πεδιο συνεννοησης» βλεπει ο κουτρουμανης μετα την τρικομματικη συσκεψη

08:27 27/1/2012 - Πηγή: Fimotro
«Πεδίο συνεννόησης» βλέπει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μετά την «τροκομματική» σύσκεψη με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Στο τραπέζι βρέθηκαν ο κατώτατος μισθός, όπως επίσης ο 13ος και... 14ος μισθός και οι επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι τα κόμματα δεσμεύθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις για ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία (επικουρικές συντάξεις), ώστε να τεθούν υπόψη της τρόικας. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει μία «κατ’ αρχήν συμφωνία για τις εργασιακές
σχέσεις».
Για τη διαφαινόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις και ότι «πρέπει να περιμένουμε», αλλά αναφέρθηκε και σε πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί τις συνεννοήσεις τους. Επισήμανε όμως ότι μια τυχόν συμφωνία των κοινωνικών εταίρων δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα, όπως π.χ. το μη μισθολογικό κόστος.
Στόχος της σύσκεψης ήταν να υπάρξει μια κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, με την οποία θα συναντηθούν αύριο οι εκπρόσωποι των κομμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα