ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΞΕΧΝΑΕΙ, ΟΜΩΣ ΤΟ... ΠΑΣΟΚ

11:37 27/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Σεραφείμ Π. Κοτρώτσος
(από το : anatropi2020)
Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την ελπίδα να εκβιάσει μία γενικότερη συνεννόηση, τόσο σε επίπεδο κλίματος, όσο και στην Βουλή...
(εξ ου και η παρουσία του προέδρου Φ. Πετσάλνικου) για την ψήφιση των επί μέρους νομοσχεδίων για τις αποκρατικοποιήσεις, τις απολύσεις κ.ά.
Είναι πιθανό και ανάλογα με την πορεία αυτής της συζήτησης να πετύχει κάτι τέτοιο ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμεί, άλλωστε, μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και θέλει να τραβήξει μακριά του τα πιεστικά βλέμματα των ευρωπαίων, δίχως, όμως, να υποστεί τις εσωτερικές πολιτικές συνέπειες.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, όμως, του πρωθυπουργού, για το οποίο δεν γίνεται καμία σοβαρή κουβέντα, είναι ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ. Σε όλες τις προς εκποίηση ΔΕΚΟ, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ θα προκαλέσουν μείζονες αντιδράσεις, όποια κι αν είναι η εξέλιξη στην κορυφή (ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.). Στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια και αλλού η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές αντιστάσεις που εύκολα θα προκαλέσουν καθυστερήσεις ή και ματαίωση των σχεδίων του.
Και μαζί με τους συνδικαλιστές, πρέπει να υπολογίσει και την κοινοβουλευτική του ομάδα. Προς το παρόν οι περισσότεροι βουλευτές ακολουθούν την τακτική "στρατιωτάκια ακίνητα, αμίλητα", όταν, ωστόσο, δεχθούν τη χιονοστιβάδα της πίεσης στις εκλογικές τους περιφέρειες, τότε όλα είναι ανοικτά...
Keywords
Τυχαία Θέματα