Ποια σεναρια εξεταζει η αντιτρομοκρατικη...

20:05 2/11/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...
Μπλέκει το κουβάρι για το ποιοι κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, μετά τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το όπλο της εκτέλεσης ειναι τύπου Zastava
9 χιλιοστών και ειναι «καθαρό». Δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε καμία τρομοκρατική ή δολοφονική επίθεση κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό το αποτέλεσμα της βαλλιστικής προκαλεί αρκετά ερωτήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία:

«Έχουμε να κάνουμε με νεα πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση;Κρύβεται απο πίσω η "Σέχτα επαναστατών" αλλά με νέο οπλισμό;Ή μιλάμε για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου;»Σημειώνεται ότι τα περιβόητα όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών - «σφραγίδες» της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών που σκόρπιζαν το θάνατο μέχρι και το 2010 έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ.

Ν. Ηράκλειο: Έρευνες στο σημείο της ένοπλης επίθεσης Τόσο στην εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του όσο και στη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στα Άνω Πατήσια τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009. «Εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι» οι δράστες
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εκπαιδευμένους, αδίστακτους και ψύχραιμους δράστες και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Τα ίδια στελέχη μιλούν για ένα σκληρό πυρήνα τρομοκρατών οι οποίοι δεν διστάζουν ενώ έχουν σκοτώσει να δώσουν και χαριστική βολή.
Κάποια βλέπουν κοινά στοιχεία με τα χτυπήματα της Σέχτας Επαναστατών, η οποία δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

«Καθαρό» το όπλο της διπλής ανθρωποκτονίας Δεν αποκλείουν ωστόσο πίσω απο τις χθεσινές δολοφονίες να κρύβεται οποιαδήποτε οργάνωση. Στο μικροσκόπιο βίντεο από την επίθεση
Στα χέρια της βρίσκεται βίντεο απο τις κάμερες της εισόδου των γραφείων της Χρυσής Αυγής, το οποίο μελετάται καρέ καρέ.
Άγνωστο, πάντως, παραμένει αν υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.

Δηλώσεις Η. Κασιδιάρη για την ένοπλη επίθεση στο Ν. Ηράκλειο Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες διέφυγαν από Αττική Οδό ώστε να μην συναντήσουν κίνηση και να κινηθούν γρήγορα. Εξετάζεται επίσης αν υπάρχει οπτικό υλικό από την Αττική Οδό καθώς σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο κόμβος εισόδου στην Αττική Οδό.
Ερευνάται μοτοσικλέτα
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης βρέθηκε ύποπτη μοτοσικλέτα και διερευνάται η τυχόν σχέση της με την υπόθεση.
Όπως έγινε γνωστό, η μηχανή εντοπίστηκε στο τέρμα Κρισταινης στη Μεταμόρφωση πεταμένη στο ρέμα και είναι κλεμμένη από τον Ιούνιο.

Δηλώσεις Ηλ. Παναγιώταρου - Ν. Μίχου Από τον αριθμό του πλαισίου προκύπτει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αφαιρεθεί, περιέχει εξάρια. Υπενθυμίζεται ότι μαρτυρίες ανέφεραν πως η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες να είναι μάρκας Honda μοντέλο Varandero και η πινακίδα περιείχε εξάρια.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών -ο 22χρονος Αργύρης Καπελώνης και ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης- και και σοβαρά ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.

Ελ. Ζαρούλια: Ηθικός αυτουργός της επίθεσης ο Ν. ΔένδιαςΑυτό δήλωσε η Ελένη Ζαρούλια και ο Π.Ηλιόπουλος κατά την προσέλευση τουσ στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης προκειμένου να παραδώσουν την άδεια οπλοφορίας και τα όπλα τους. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται.
Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα