Ποινικες διωξεις για το κυκλωμα παροχης «προστασιας»

17:33 23/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 15 άτομα που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της αστυνομίας για συμμετοχή τους σε δύο εγκληματικές ομάδες που εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αττική με... πρόσχημα την παροχή «προστασίας».

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική εκβίαση, κακουργηματική τοκογλυφία, κακουργηματική εμπορία ναρκωτικών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών
και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δύο ομάδες, μέλη των οποίων αναζητούνται, εκβίαζαν συνολικά 70 καταστηματάρχες στους Αμπελόκηπους, τη Ραφήνα, τα Μελίσσια, το Γκάζι, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, την Κυψέλη, το Γαλάτσι, το Μπουρνάζι, τον Αλιμο κ.ά. Τα μέλη των ομάδων που συνελήφθησαν, φέρονται να εισέπρατταν από 100 έως και 1.000 ευρώ εβδομαδιαίως από καταστηματάρχες για παροχή «προστασίας», ενώ αναλάμβαναν, έπειτα από εντολές δανειστών, και εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες που δεν κατάφερναν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε επί μήνες τη δράση των δύο ομάδων και έχει συλλέξει και οπτικοακουστικό υλικό, τα μέλη τους προμηθεύονταν και διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ φαίνεται να εμπλέκονται και σε υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.
Η δικογραφία για τη δράση των εκβιαστών ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι συλληφθέντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα