Πολικο ψυχος στα βαλκανια

10:47 1/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε «λευκό» κλοιό παραμένουν όλες οι περιοχές της Βουλγαρίας, πλην μίας, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη τη χώρα. Μόνο στην περιοχή του Μπουργκάς...ισχύει ο «κίτρινος συναγερμός» που σημαίνει εν δυνάμει επικίνδυνο καιρό και απευθύνεται κυρίως στους πολίτες, εφιστώντας τους την προσοχή.

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές παραμένει στα χθεσινά επίπεδα-ρεκόρ, με την πόλη Κνέζα, που χθες είχε την τιμητική της στα ρεπορτάζ για την κακοκαιρία ως η πλέον κρύα πόλη της Βουλγαρίας, να
έχει "κολλήσει" στους -29 βαθμούς Κελσίου.
Σε άλλες 12 περιοχές της χώρας, στις 5 η ώρα τα ξημερώματα, το θερμόμετρο ήταν σε επίπεδα κάτω του -20 (Τσίρπαν -25, Πλόβντιβ -24, Ντράγκομαν -23 κ.ο.κ.), όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το "Sofia News Agency".
Με -32,5 βαθμούς Κελσίου υποδέχθηκε το Φεβρουάριο η πόλη Ιντοσούρα Μπουζαουλούι στη Ρουμανία, καταγράφοντας τη χαμηλότερη για φέτος θερμοκρασία στη βαλκανική αυτή χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία εδάφους ήταν ακόμη χαμηλότερη, -34 βαθμούς. Η πτωτική τροχιά της θερμοκρασίας συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή ημέρα στην επαρχία Κοβάσνα της κεντρικής Ρουμανίας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Ρουμανία είχε καταγραφεί στις 24 Ιανουαρίου του 1942 και ήταν -38,5 βαθμούς Κελσίου.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες… Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.
Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.
Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Παρασκευή κατά 4-5 βαθμούς. Ωστόσο, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στη δυτική Βουλγαρία από την Πέμπτη, ενώ στην ανατολική οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα