"ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ" ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιορκημένοι από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών παραμένουν για δεύτερη εβδομάδα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση να κρίνεται άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, αφού έχει ξεφύγει πια από κάθε...
έλεγχο.

Τα απορρίμματα, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν πλέον τους 7.000 τόνους, σχηματίζουν βουνά στα πεζοδρόμια, αναφέρει ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μπακέλας παρήγγειλε χτες προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν
τυχόν ευθύνες για την κατάσταση με τα σκουπίδια σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ο οποίος και θα διερευνήσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υποβάθμισης περιβάλλοντος και της παράβασης καθήκοντος αιρετών, καθώς και αν έχουν ακολουθηθεί οι σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δείχνουν να σκληραίνουν τη στάση τους και συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα το απόγευμα για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ώρα, ακόμη και η πολιτική επιστράτευση που ισχύει από χθες και για τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Καλαμαριάς) δε φαίνεται να αποτελεί λύση, καθώς όπως αποδεικνύεται αποτελεί μέτρο περισσότερο επικοινωνιακό, παρά αποτελεσματικό.

Πέρα από το γεγονός ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα από μόνη της, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, αφού από χτες ακόμη και το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είναι αρμόδια να συγκεντρώσει τα στοιχεία των εργαζομένων από τους δήμους και μετά να τα αποστείλει στην αστυνομία, έχει καταληφθεί από εργαζόμενους!

Χθες το πρωί οι αρμόδιοι από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρόλαβαν να στείλουν στους δήμους έγγραφο με το οποίο τους ζητούν στοιχεία των εργαζομένων στην Καθαριότητα (οδηγών και υπολοίπων) που θα κληθούν για επιστράτευση και των οχημάτων, αλλά σήμερα κανείς δε θα είναι στην περιφέρεια για να παραλάβει τις απαντήσεις των δήμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα