Πολιτικο τσουναμι απο την λιστα των "36"

12:07 28/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : zougla.gr
Πολιτικό πάταγο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση από τη zougla.gr της αυθεντικής λίστας με τα 36 ονόματα εκπροσώπων του Κοινοβουλίου που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ. Η ανάρτηση της λίστας με ηχηρά ονόματα της Βουλής, που...
περιλαμβάνει πρώην και νυν κυβερνητικούς αξιωματούχους, υπουργούς και βουλευτές, αρχηγούς
κομμάτων ακόμη και το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει προκαλέσει ευρύτατες αντιδράσεις στην κοινωνία και στο πολιτικό σκηνικό. Αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης.

Η κωλυσιεργία των διωκτικών Αρχών επί δύο ολόκληρα χρόνια συντελεί στην απαξίωση συνολικά του πολιτικού χώρου, με αποτέλεσμα οι εντυπώσεις που δημιουργούνται από τη δημοσιοποίηση της αυθεντικής λίστας με τα πρόσωπα που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ να επικρέμανται επί δικαίους και αδίκους.

Η λίστα των 36 έτυχε ευρείας αναπαραγωγής από όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε., με ελάχιστες εξαιρέσεις, με συνέπεια να προκληθεί σωρεία αντιδράσεων από τα πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να τονιστεί ότι κανείς από τους πολιτικούς που ελέγχονται δεν θεωρείται a priori ένοχος και φυσικά, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έκνομη δραστηριότητα.

H λίστα-φωτιά που δημοσίευσε η Ζούγκλα
Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι -κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Επίσης, υπάρχει και εκείνο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου, ο οποίος την Πέμπτη αιτήθηκε από τον κ. Πεπόνη επίσπευση των ερευνών. Ο κ. Νάκος φέρεται να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας από τον Μάρτιο του 2012.

Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα αγγίζουν τα 36. Οι έρευνες και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος στην Αθήνα.

Τα ονόματα
- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η Δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.
- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής ΝΔ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία που έφθασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική ε
Keywords
Τυχαία Θέματα