Πώς το μαξίμου αποφάσισε την αποπομπή διαματάρη

10:04 6/12/2019 - Πηγή: Fimotro
Το βιογραφικό, ο μετακλητός και τα κτηματομεσιτικά

Τρίτη και… φαρμακερή για τον Αντώνη Διαματάρη ήταν η αποκάλυψη σχετικά με τη θέση του CEO -του υφυπουργού Εξωτερικών- σε δύο εταιρίες στις ΗΠΑ, η μία εκ των οποίων κτηματομεσιτική.
Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που έριχναν σκιές στον κ. Διαματάρη: Το πρώτο αποκάλυπτε ότι δεν έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia,

όπως ανέφερε στο βιογραφικό του και το δεύτερο, ότι διόρισε ως μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του για θέματα απόδημου Ελληνισμού τον Τάσο Φιλιππάκο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που είχε «εξαφανιστεί» στις ΗΠΑ όταν ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν» ότι ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρία National Ηerald INC (την εταιρία που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα) όσο και στην εταιρία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Στις εν λόγω καταχωρίσεις εμφανίζεται δηλωμένη μία διεύθυνση -στο όνομα του κ. Διαματάρη- στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο Αντώνης Διαματάρης μόλις είχε προσγειωθεί στην Αυστραλία, όπου θα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, όταν επικοινώνησε μαζί του το πρωθυπουργικό γραφείο ζητώντας διευκρινίσεις για όσα αποκαλύφθηκαν. Εκείνος ουσιαστικά τα επιβεβαίωσε, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να παραιτηθεί.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που διατηρεί με τον κ. Διαματάρη, η απόφαση ήταν δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός, παρά τις προσωπικές του σχέσεις, πάνω από όλα βάζει εκείνο που είναι το σωστό.

Ακολούθησε η δήλωση παραίτησης του κ. Διαματάρη: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Γι’ αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για το λόγο αυτό υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Διαματάρης είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο φωτογραφία του μέσα από το αεροπλάνο με την εξής λεζάντα: «Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό αναχωρούμε εντός ολίγων λεπτών για το Sydney της Αυστραλίας, όπου θα συναντηθούμε με τα αδέρφια μας, θα ακούσουμε τις απόψεις τους και θα τους μεταφέρουμε την αγάπη της Μητέρας Πατρίδας».

Η πρώτη αποκάλυψη αφορούσε στο μεταπτυχιακό του υφυπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε μετά τις αντιδράσεις: ««Με ιδιαίτερη απογοήτευση, διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών. Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του Απόδημου Ελληνισμού».

Ερωτηματικά προκάλεσε πάντως και το νέο βιογραφικό: Στο παλιό βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη αναφερόταν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στο νέο βιογραφικό, που άλλαξε μετά την αποκάλυψη ότι MBA «δεν υπάρχει», δεν αναφερόταν ούτε το πρώτο πτυχίο. Συγκεκριμένα, το βιογραφικό αναφέρει ότι ο Αντώνης Διαματάρης παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «με μια προσεκτική ματιά όμως μπορεί κανείς να δει ότι ερωτήματα προκύπτουν και για το απολυτήριο Λυκείου του υφυπουργού Εξωτερικών. Στο πρώτο βιογραφικό αναφέρεται ότι ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Στο νέο βιογραφικό που αναρτήθηκε αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Εδώ ή έχει γίνει κάποιο λάθος μετά τη σπουδή να αλλάξει γρήγορα βιογραφικό, ή ο Αντώνης Διαματάρης πρόλαβε να τελειώσει το Λύκειο στη Λήμνο σε ηλικία μόλις… εννέα ετών».

Η δεύτερη αποκάλυψη αφορούσε το διορισμό ως μετακλητού υπαλλήλου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που είχε «εξαφανιστεί» στις ΗΠΑ όταν ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ, Τάσου Φιλιππάκου.

Η τρίτη ήταν με τίτλο «Και υφυπουργός και κτηματομεσίτης;» με αποτέλεσμα την παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα