Πως βλεπει η αθηνα το αποτελεσμα των γερμανικων εκλογων...

14:14 23/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Με την κρυφή ελπίδα ότι η επανεκλογή Μέρκελ μπορεί να επαναφέρει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο κρίσιμα για τη χώρα μας θέματα που αποτελούσαν ταμπού...
για την γερμανική κοινή γνώμη, υποδέχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης τα εκλογικά αποτελέσματα στην αποκαλούμενη και «ατμομηχανή» της Ευρώπης.
Επιπροσθέτως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το ενδεχόμενο συμμετοχής των Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση που θα προκύψει, λόγω των θέσεων που κατά
καιρούς έχει εκφράσει ο Πέερ Στάινμπρουκ για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα και για περισσότερη κοινωνική Ευρώπη.
Ωστόσο, σημειώνουν ότι είναι νωρίς ακόμη αφού ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πρωτίστως αν οι Σοσιαλδημοκράτες επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο αποκαλούμενο «μεγάλο συνασπισμό» και δευτερευόντως αν η κ. Μέρκελ θα δεχθεί τους όρους και τα ανταλλάγματα που θα της ζητήσει ο κ. Στάινμπρουκ.
Την ίδια ώρα, στελέχη της Ν.Δ. σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σημειώνουν ότι παρά τα όσα μπορεί να προσάψει κανείς στην κ. Μέρκελ, είναι μία πολιτικός που πιστεύει και υπηρετεί με πίστη και σταθερότητα το σχέδιό της τη στιγμή που ουδείς άλλος ευρωπαίος πολιτικός αντέταξε ένα άλλο, αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο.

Ο θρίαμβος στις γερμανικές εκλογές της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία επανεξελέγη για τρίτη θητεία, χαιρετίζεται από το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου, ο οποίος διερωτάται ωστόσο για το χρώμα του μελλοντικού συνασπισμού. Στην Αθήνα το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών αναμενόταν με ενδιαφέρον. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη γερμανική πολιτική και επισημαίνουν ότι «οι χώρες του νότου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Στον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του κόμματος Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στη «Real news» δήλωσε ότι δεν αναμένει εντυπωσιακές αλλαγές, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία. Παράλληλα σημείωσε ότι το κλειδί για θετικές μετατοπίσεις είναι η ανάπτυξη και ο συντονισμός των αντιστάσεων κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας σε κάθε χώρα και συνολικά στην Ευρώπη. Στην Κουμουνδούρου θυμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει μία σειρά από «προαπαιτούμενα» που θα μας απασχολήσουν το προσεχές διάστημα, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά ουδείς στη γερμανική πολιτική σκηνή δείχνει διάθεση για χαλάρωση της σκληρής λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα μας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα