Ποτε θα καταθεσει ;

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά σήμερα,αυτό που όλοι γνωρίζαμε εδώ και καιρό : η περιβόητη ''λίστα Λαγκάρντ '' παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με κάθε επισημότητα, με αριθμό πρωτοκόλλου, όπως θα έκανε κάθε ευνομούμενο κράτος ..
που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και τους πολίτες του. Αντίθετα, εδώ, ο τότε αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, όπως ρητά και κατηγορηματικά ανέφερε εγγράφως στους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ Μουζακίτη και Πεπόνη, όπως ακριβώς του ζητήθηκε, ο νυν υπουργός Οικονομικών,
Γιάννης Στουρνάρας, ουδέποτε παρέλαβε επίσημα, ως όφειλε, με αριθμό πρωτοκόλλου, από την Γαλλίδα ομόλογο του την συγκεκριμένη λίστα.
Πέρα από το παράνομο του πράγματος, που για λόγους οικονομίας, δε θα εξετάσουμε αυτή τη στιγμή, ας εστιάσουμε στο περίεργο της υπόθεσης, στο γεγονός δηλαδή ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου, παρά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην όλη ιστορία, δεν έχει ακόμα καν καταθέσει επισήμως, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους χειρίστηκε το θέμα με τον τρόπο που το χειρίστηκε. Αντίθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός βρίσκεται στην Αμερική και δεν έχει μάλλον καμία απολύτως διάθεση να καταθέσει σχετικά, τουλάχιστον στο αμέσως προσεχές διάστημα. Και σίγουρα η ''ανοχή'' αυτή των αρχών και η '' υπομονή '' που επιδεικνύουν απέναντι στον Γ. Παπακωνσταντίνου, καλό θα ήταν να έχουν σύντομα ημερομηνία λήξης, αφού όσο η κατάσταση αυτή ''σέρνεται'', αυτό κάνει κακό, όχι μόνο στην αξιοπιστία των αρμόδιων δικαστικών αρχών, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα